Vali Kocatepe düzenldiği basın toplantısında, 10 Ağustos'tan bu yana Kahramanmaraş'taki değişik pansiyon, yurt ve okullarda kalan Suriyeli sığınmacıların, kent merkezindeki Küçük Sanayi Sitesi'nin arka kısmında hazırlanan 10 bin kişilik çadır kentlere taşınmaya başladığını söyledi. Kentte 7 bin 749 Suriyeli sığınmacı bulunduğunu aktaran Vali Kocatepe, "Çadır kent inşaatımızı tamamlıyoruz ve bugün önemli bir bölümünü tamamladık. Misafirlerimizi oraya taşımaya başladık" diye konuştu.

'BİR OLAY BİLE YOK'

Suriyeli sığınmacıların Kahramanmaraş'ta halkı rahatsız ettiği ve insanlarda tedirginliğe yol açtıkları iddiasıyla ilgili de konuşan Vali Kocatepe, şunları söyledi:

"Daha önce geldiği sınır ilerinde bazı problemler olduğu yönünde buraya dedikodu gelmişti. Onlar buraya gelmeden dedikodu başlamıştı. Mültecilerin geldiği günden bu yana geçen yaklaşık bir aylık süre içerisinde emniyete intikal eden bir tane olay yok. 'Efendim lokantada yemek yemişler parasını vermemişler, kötülük yapıyorlarmış, hırsızlık yapıyorlarmış' gibi yakıştırmalar var ama hepsi mişli muşlu konuşmalar. Emniyet ve jandarmaya intikal eden somut bir şey yok. Bu söylentiler bizi üzüyor. Bunlar tamamen bizimle mülteciler arasında problem çıkarmayı, bu suretle tepki oluşturarak onların huzurunu kaçırmayı amaçlayan başka düşüncelere hizmet eden söylentiler."