Metro Turizm tarafından işletilmek istenilen ancak açılan davalar sonucunda ruhsatı iptal edilen Karşıyaka Sancaklı Köyü'nde bulunan Altıntepe Madeni, bu kez de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Metro Turizm soruşturması ile gündeme geldi. İddianamede Metro Turizm'in Sahibi Galip Öztürk'ün, madenin ruhsatı konusunda İzmir Valisi M. Cahit Kıraç ile konuşması için Mehmet Ağar ile telefonla görüşmesine yer verilmesi üzerine, İzmir Valiliği'nden beklenen açıklama İzmir İl Özel İdaresi'nden geldi.

İzmir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfaz İçöz imzasıyla yapılan açıklamada, Maden sahası ile ilgili yasal süreç özetlendi. İzmir İl Özel İdaresi'nin verdiği 3 Aralık 2010 tarihli 2'nci Sınıf GSM ruhsatının İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSU'nun itirazları, açılan yürütmeyi durdurma davaları sonucunda, madencilik faaliyetlerinin yargı süreci sonuçlanıncaya kadar durdurulduğu, bu süreçte 3. İdare Mahkemesi tarafından ruhsatın iptaline ilişkin karar verilmesi üzerine ruhsatın iptal edildiği belirtildi.

'VALİ KIRAÇ'IN YÖNLENDİRME VE TALİMATI OLMAMIŞTIR'

Metro Altın İşletmeciliği'ne ait sürecin yasaların öngördüğü şekilde geçtiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Haberlerde ima, zaman zaman da iddia ve ifade edildiği gibi, İzmir Valisi Sayın Mustafa Cahit Kıraç'ın bu konu ya da başka konu ile ilgili bizlere herhangi bir yönlendirme ya da talimatı olmamıştır. Sayın Valimiz Mustafa Cahit Kıraç'ın, yürütülen tüm iş ve işlemlerde, yasaların dışına çıkılmaması konusunda talimatlarına Genel Sekreterliğimizce titizlikle uyulmaktadır."



TG(İÖ/COŞ)