Van ve Erciş İlçesi’nde büyük yıkıma neden olan depremlerin ardından binlerce kişi konteynerlerde yaşamını sürdürürken,Vali Münir Karaloğlu da konteynerlerde yaşayan aileleri ziyaret ederek sıkıntılarını dinliyor. Vali Karaloğlu, Edremit İlçesi yolu üzerinde bulunan Hoşap Konteyner Kentte kalan Ece ailesine yaptığı ziyaret sırasında, eşi 8 yıl önce kalp krizi sonucu ölen Perihan Ece’ye konut sözü verdi. Beraberinde götürdüğü oyuncak ve çeşitli hediyeleri aileye veren Vali Karaloğlu, 2 çocuk annesi Ece’nin kiracı olarak kaldığı evinin de yıkıldığını öğrenince Kevenli Köyü’nde bulunan ve halen yapımı devam eden 1+1 sosyal konutlara yerleştirmelerini istedi.

Valinin konut müjdesini sevinçle karşılayan Perihan Ece, Vali Karaloğlu’na teşekkür etti. Karaloğlu, beraberinde getirdiği giyim eşyası, ayni ve nakdi yardımları bıraktıktan sonra Ece ailesinin konteynerinden ayrıldı.

DEMİR AİLESİNE TELEVİZYON

Vali Karaloğlu’nun ikinci ziyareti ise Demir ailesine oldu. Zeliha Demir eşi, başka şehirlerde çalıştığı için 11 yaşındaki engelli oğlu ve 5 çocuğu ile birlikte yaşamını sürdürüyor. Engelli çocuğuna devletin verdiğiaylık 634 TL evde bakım ücretini alan Demir ailesinin sorunlarını dinleyen Vali Karaloğlu, konteynerde televizyon olmadığı için komşulara giden çocuklar için de küçük bir televizyon alınması talimatını verdi.



MÇ(FE/COŞ)