Devrek Merkez Dedeoğlu ve Çok Peplivan Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Saniye Uysal, Ereğli, Çaycuma, Kilimli ve Gökçebey ilçe temsilcilerini de yanına alıp, İl Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik ile birlikte Vali Erol Ayyıldız'ı makamında ziyaret etti. Kooperatif üyesi kadınlar, kendi elleriyle yaptıkları yaş pasta, beyaz baklava, cevizli kömeç, kepek ekmeği, pekmez, tarhana, makarna, köy tavuğu ve yöresel yemeklerle, çeşitli el sanatı ürünlerini Vali Ayyıldız'a hediye etti. Vali Ayyıldız, bir anda kermese dönen odasındaki hediyeleri görünce şaşırdı.

Saniye Uysal, 5-8 Aralık tarihleri arasında Antalya'da katıldıkları tarım fuarı hakkında Vali Ayyıldız'a bilgi verdi. 24 üyelerinin bulunduğunu belirten Uysal, "Antalya'daki fuarda büyük tecrübeler kazandık, ufkumuz açıldı. Yöresel yemeklerimizi Türkiye'den ve yurtdışından gelen misafirlere tanıtma fırsatımız oldu. Orada edindiğimiz bilgileri, tecrübeleri kendi yerlerimizde uygulamayı düşünüyoruz. Bu konuda sizlerden katkı bekliyoruz" diye konuştu.

Kendisine verilen hediyeleri, misafirlerinin de onayını alarak Zonguldak Huzurevi ve Sevgi Evleri'ne gönderme kararı alan Vali Ayyıldız, kadın üreticilere teşkkür etti. Kadınların, "Üretimde biz de varız" demelerinin önemli olduğunu belirten Vali Ayyıldız, "Kadınların bu konuda zaman azman erkeklerden daha gayretli olduğunu biliyorum. Bu çaba ve gayretlerini de taktirle karşılıyorum. Biz bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız" dedi.



DS(EE/SS)