Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, etkili olan sağanak yağışın beraberinde getirdiği su baskınlarının yaşandığı Konuklu ve Karaköprü beldelerinde incelemelerde bulundu. DSİ ait sulama kanallarının pislikten tıkanması sonucu taşan sel suları bir çok köy ulaşım yolunu sular altında bıraktı. Yağışla birlikte ekili alanların zarar gördüğü Koruklu beldesinde incelemede bulunan vali Celalettin Güvenç, iş makineleriyle tıkanan köprülerdeki temizlik çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Bir süre evleri ve tarlaları sular altında kalan köylülerle sohbet eden Vali Güvenç, daha sonra Karaköprü beldesine hareket etti. Burada dere yatağında zarar gören evlerin bulunduğu mahallede incelemede bulunan vali Güvenç, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Sırrın Deresi'nin üzerindeki üç köprüden ikisi Konuklu'da, 1,5 saat içerisinde ciddi bir yağış olunca Konuklu'da 4 evimizi, Karaköprü'de ise 10 evimizi su bastı. Ama derhal müdahale ettik. Çok şükür can kaybımız yok. Birkaç tane küçükbaş hayvan kayıp, birkaç evimizde de zarar var. Bunların tespitini yapıyoruz. Gerekli desteği vereceğiz. Şu anda arkadaşlarımız çalışıyor. Çok şükür ucuz atlattık, ciddi bir şey yok" dedi.

BAŞKANLAR DİKKAT ETSİN

Dere yatağında yapılan imarlara ilişkin bir soruya karşılık vali Güvenç, “Türkiye’nin bir kentleşme problemi vardır. Burada geçen derede çalışma yapılmaktadır. Ancak bununda yeterli olup olmadığını araştırıyoruz. Bunları hepsini gözden geçirmemiz lazım, bu konuda belediye başkanlarının çok dikkat etmesi gerekiyor” diye konuştu.

Kent merkezinde 15 dakika etkili olan sağanak yağıştan sonra su baskınlarının zarara neden olduğu Karaköprü’de tepkiye neden olan Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Buralar özel mülkiyet, biz 26 bin metrekare yeri kamulaştırdık. Kamulaştırmaya da devam ediyoruz. Sel olduğu zaman biz telefonlara değil insanlara ulaşmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

AL (HK/SSA)