Emniyet Müdürlüğü'nün başlattığı 'Mahalleler Yarışıyor' projesinin açılış töreni Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu'nda yapıldı. Proje kapsamında 64 mahallede 17- 25 yaş grubu arası 768 gencin katılacağı futbol turnuvası düzenlenecek. Futbol takımlarının forma, ayakkabı ve futbol topu gibi malzemeleri düzenlenen törenle mahalle muhtarlarına teslim edildi.

Törende konuşan Şanlıurfa Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, 64 mahalle muhtarıyla yapılan görüşmeler ile turnuva kararı alındığını ve proje kapsamında 768 gence ulaşıldığını söyledi. Likoğlu, "Gençlerimize turnuva esnasında kullanabilecekleri spor malzemeleri, ayakkabı, şort, forma, dizlik ve spor çantası olmak üzere bütün ihtiyaçlarını karşılayarak gençlerimize temin ettik. Mahalle takımlarının maçlarını Emniyet Müdürlüğü'nde görevli lisanslı hakem olan polis memurları yönetecek" dedi.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ise Türkiye'nin dünyanın en genç nüfusuna sahip ülke olduğuna değindi. Güvenç, "Şanlıurfa, Türkiye'de ki en genç sahip olan bir şehir. Okul çağındaki öğrenci sayımız bazı Avrupa ülkelerinin nüfusundan da fazla" diye konuştu.

Türkiye'nin her geçen gün büyüdüğünü ve eskisi gibi imkansızlıkların olmadığını belirten Vali Güvenç, polisin de halka hizmet için projeler ürettiğini belirterek şöyle konuştu:

"Eskinin dayak atan polisi, bu gün sizlere hizmet eden projeler yapıyorlar. İşte bu Türkiye'deki devlet anlayışının değişiminin son noktası. Bu proje en güzel örneklerinden birisidir. Bu güzel maçların sonunda bir defa centilmence maç yapacağız. Hakem dövmek, küfür ve kavga yok. Turnuvanın final maçına Türk Milli Takımı'nın geçmişteki şöhretlerini getireceğim. Hakan Ünsal, Rıdvan Dilmen ve Hakan Şükür'ü maça davet edeceğiz. Önce sizlerin maçlarını başlattıracağız sonra onlarla birlikte Urfalılar olarak biz maç yapacağız."

Konuşmaların ardından Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve Şanlıurfa Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, turnuvaya katılan gençlere spor çantalarını hediye ederek gençlere formalarını giydirdi. Vali Güvenç ve Emniyet Müdürü Likoğlu, daha sonra gençlerle top sektirerek gençlere şut çekti.