Şanlıurfa Müftülüğü tarafından kentteki şehit aileleri ve gazilere iftar yemeği verildi. Sultan Sarayı Lokantası'nda düzenlenen iftar yemeğine Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu, kurum amirleri, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Kuran okunması ile başlanan iftar yemeğinde konuşan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, kardeşlik vurgusu yaparak, akan kanın durmasını istedi. Annelerin artık ağlamamasını isteyen Vali Güvenç, şunları söyledi:

"Allah bu topraklarda daha fazla kan akmasını durdursun. Analarımız artık ağlasın istemiyoruz. Şehitlerimizin ruhu şad olsun. Bu topraklarda artık kardeş kanının akmasını istemiyoruz. Bunun içinde biz diyoruz ki; bölüşülemeyecek bir şey yok, kimsenin kimseden üstünlüğü yok, bu ülke herkese yeter, yeter ki birbirimizi sevelim ve anlayışlı olalım. Ülkenin geleceği ve kardeş kanının akmasının durması için dua edin. İnşallah bugünden sonra çocuklarımız bu acıları yaşamayacak. Bunda kararlıyız, biz bu topraklarda kardeş kanının akmasını önleyeceğiz ve bunun için ne gerekiyorsa yapacağız."

Gece, duaların okunması ve hayırseverlere plaket teşekkür plaketi verilmesi ile son buldu.



ÖŞ(HK/AK)