Şanlıurfa’da sağlık sektöründe son günlerde artan şiddet olayları ile ilgili Halk Sağlığı Merkezi’nde, Kamu Hastaneler Birliği tarafından toplantı düzenlendi. Toplantıya Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Sağlık Müdürü Erdoğan Duran, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Halk Sağlığı Müdürü Mesut Hamidanoğlu ile hastane başhekimleri katıldı.

Toplantıda konuşan şube müdürü Hamidanoğlu, Şanlıurfa’daki doğum oranlarını açıkladı. Hamidanoğlu “Son 11 ay içerisinde 49 bin doğum olayı yaşandı. Bu rakamın yıl sonuna kadar 54 bine ulaşacağını tahmin ediyoruz” dedi.

Hamidanoğlu’nun ardından toplantı da konuşan Vali Güvenç, sağlıktaki şiddet olaylarına değindi. Vali Güvenç, “Hastanelerde bazen olumsuz olaylarla karşılaşıyoruz. Sağlık çalışanlarımıza, hak etmediğini düşündüğümüz tavırlar sergilenmekte. Hasta sahiplerinden rica ediyorum. Hekimlerimiz yoğun bir çaba içersindeler. Hekim ve hemşire hatası olursa, tehdit ve rahatsız etmeden şikayet etmenizi istiyorum. Hiçbir konunun üstü örtülmez. Sağlıkta yaşanacak şiddet olayları ile ilgili gerekli önlemler alınacak” diye konuştu.



ÖP (HK/AK)