Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın talimatı üzerine Şanlıurfa Valiliği tarafından Ceylanpınar ilçesinin ardından, Akçakale İlçesi'nde yapılan Süleyman Şah Konaklama Tesisleri adı verilen çadırkenti Vali Celalettin Güvenç ziyaret etti.

Pazartesi günü sığınmacıların kabulüne başlanan çadırkente 3 günde 6 bin civarında Suriyeli'nin yerleştirildiği bildirildi.

Gece geç saatlerde Akçakale'ye giden Vali Güvenç, Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan ve İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mahmut Sönmez ile birlikte çadırkentte incelemeler yapıp, Suriyeli sığınmacıların durumu hakkında bilgi aldı. İlçe Kaymakamı Şefik Aygöl, kampın büyük bir bölümünün tamamlandığını ve başlayan misafir kabulünün sürdüğünü söyledi. 5 mahalleden oluşan, sahra hastanesi ve televizyon izleme odaları bulunan kampta kalan Suriyeli sığınmacılarla da sohbet eden Vali Güvenç, kayıt işlemlerinin hızlandırılarak sığınmacıların bekletilmemesi talimatını verdi. Suriyeli çocuklarla da yakından ilgilenen Vali Celalettin Güvenç, incelemelerini tamamladıktan sonra geç saatlerde çadırkentten ayrıldı.

Ülkelerinden kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli'lerden 21 bini, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ve Akçakale ilçelerinde kurulan çadır kentlerde barınıyor.



(HK/AAA)