Ceylanpınar'da çeşitli temaslarda bulunan Vali Celalettin Güvenç, TİGEM arazisi içersinde bulunan ve yaklaşık 5 bin kişinin barındığı kampı ziyaret etti. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na ait kampın girişinde yetkililer ve Suriyeli vatandaşlar tarafından karşılanan Vali Güvenç, kampın yemekhanesinde inceleme yaptı. Ceylanpınar Kaymakamı İlker Özerk Özcan'dan kampın genel durumu ile ilgili bilgi alan Vali Güvenç, daha sonra çadırlarda yaşayan Suriyeliler'i ziyaret etti. Suriyeliler'in ilgi gösterdiği Vali Güvenç, tercümanlar aracılığıyla onlarla sohbet etti.

Türkiye'nin büyük bir devlet olduğunu söyleyen Vali Güvenç, Suriyeliler'in yaşadığı yerden memnun olup olmadıklarını sordu. Suriyeliler, Vali Güvenç'e Türkiye'nin misafirperverliğini duydukları için geldiklerini ve kendilerinin çok güzel karşılandıklarını söyledi. Suriyeli vatandaşların ortak kullandığı ve içersinde TV uydu sistemi kurulan çadırları da dolaşan Güvenç, "Suriye şu anda kötü günler geçiriyor. Bütün kapılar açık, zorda olan tüm kardeşlerimizi kabul etmeye devam ediyoruz. Bu gördüğünüz yerde 20 bin kişilik kamp yeri hazırladık. Banyoları, tuvaletleri, seyyar hastanelerini yaptık. Çocuklara internet odalarını ve eğitim için gerekli yerleri açtık. Bütün bunları Suriyeli sığınmacılar için çok kısa bir sürede yaptık" diye konuştu.

Vali Güvenç, 5 bin civarında Suriyeli'nin Ceylanpınar'daki kampta barındığını; sıcak hava nedeniyle 8 klimalı büyük çadır kurulacağını da kaydetti.



(HK/SS)