Tören, Vali Hakan Yusuf Güner'in, Polis Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve Çevik Kuvvet ekiplerinden oluşan resmi geçidi selamlaması ile başladı. Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından devam eden törenin açılış konuşmasını Kırıkkale Emniyet Müdürü Kadri Kartal yaptı. Kartal, "Bugün Türk halkının sevgi ve güvenin kazanmış Türk Polis Teşkilatının 167'nci kuruluş yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu ve gururunu yaşamaktayız" dedi.

Vali Hakan Yusuf Güner ise törende yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Herkesin vicdanı kendi polisidir. Ancak polis, vicdanı olmayanların karşısındadır' sözünü hatırlattı.

ilköğretim okulları arasında yapılan 'Polis' konulu resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere Futbol ve voleybol turnuvalarını kazanan takımlara çeşitli hediyeler verildi. Bu arada Çevik Kuvvet halk oyunları ile Kick Boks ekibinin gösterileri ilgiyle izlendi.

İl Emniyet Müdürlüğü binası girişinde ise polisin kullandığı silah, tecizat ve teknik aletlerle geçmiş yıllara ait malzemelerle, trafik ışık ve levhalarının yer aldığı serginin açılışı yapıldı. Sergi salonundaki polis motosikleti ile malzemeleri hakkında katılımcılara bilgi verildi.



EG(AY/AAA)