Ordu Valiliği, önümüzdeki haftadan itibaren Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden gelmelerini beklediği mevsimlik tarım işçileriyle ilgili olarak harekete geçti. Geçen yıl Ordu'nun merkeze bağlı Uzunisa Köyü'nde oluşturulan konaklama alanı tepeden tırnağa yeniden yapıldı. Bölgedeki ırmak yatağı yeniden temizlendi, genişletildi ve konaklama merkezinden geçen kısmına yüksek istinat duvarları yapıldı. Fındık işçileri için yaklaşık 600 metrekarelik alanda futbol sahası, çocuk parkı, oyun alanı, banyo, tuvalet, yemek pişirme alanları, dinlenme sahaları, bulaşık ve çamaşır yıkama yerlerinin yanı sıra bir de Kültür ve Sanatevi oluşturuldu.

16 YAŞINDAN KÜÇÜKLER ÇALIŞTIRILMAYACAK

Ordu Valisi Orhan Düzgün, bugün Uzunisa Köyü'ne giderek çalışmaları yerinde inceledi. Vali Düzgün, "Ağustos'un başından itibaren fındık toplamak için ilimize değişik bölgelerden işçilerin her yıl olduğu gibi bu yıl da gelmesini bekliyoruz. Tabi bu yıl artan fındık rekoltesine bağlı olarak daha fazla işçinin ilimize gelmesi muhtemel. Ancak bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıllarda da geçerli olan uygulamayı, bu yıl biraz daha sertleştirerek, 16 yaşından küçük çocukların çalıştırılmamasına yönelik bir genelge yayınladık. Genelge gereğince bahçe sahipleri de 16 yaşından küçük çocuk çalıştırılmaması yönünde yükümlülük altına sokuldu. Her bir çocuk için 170 lira idari para cezası uygulanacak. Köylerde habersiz denetimler yapılacak. Kolluk kuvvetlerimizden de yardım alınacak. 20 ekip oluşturuldu" dedi.  

BÜYÜKLER ÇALIŞIRKEN KÜÇÜKLER KURSLARA KATILACAK

Burada kalan işçiler için Ramazan etkinlikleri düzenleneceğini de belirten Vali Düzgün,

"Belediye Konservatuvarı, buradaki kalan işçiler için bazı sosyal etkinlikler yapacak. Bahçeye gitmeyen çocuk ve gençler için geçtiğimiz yıl oluşturduğumuz Uzunisa Köyü Kültür ve Sanatevi'nde de yine İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü ile destek sağlayacak olan diğer birimlerin de katkısıyla değişik kurslar açılacak. Bunların içinde kültür ve sanat kursları olduğu gibi, halk oyunları kursundan,yüzme kursuna kadar ihtiyaç duyulan, talep edilen alanlarda kurslar açılacak. Onların aileleri bahçedeyken, kendileri de sosyal gelişimleri adına bu kurslara devamlarını temin edeceğiz" diye konuştu.



EK(İS/AK)