Denizli Valisi Abdülkadir Demir tarafından verilen Cumhuriyet Resepsiyonu Anemon Otel'de yapıldı. Ak Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, 11'inci Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, Denizli Belediye Başkanı AK Parti'li Osman Zolan, Denizli İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ferdi Korkmaz, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Alkan ile çok sayıda davetlinin katıldığı resepsiyonda, Vali Abdülkadir Demir ve eşi Nurtaç Demir misafirleri girişte karşıladı.

Pamukkale Üniversitesi Müzik Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından sunulan müzik dinletisi ve slayt gösterisiyle başlayan gecede isteyen konuklara alkollü içki servisi de yapıldı. Resepsiyonda eşi Nurtaç Demir ile birlikte davetlilerin masalarını tek tek gezerek Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayan Vali Demir, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır" sözleriyle konuşmasına başladı. Vali Demir, "Denizli'de iki gündür daha öncesini de belirtmek gerekirse bir haftadır, bu sözün ne denli gerçek olduğunu birlikte yaşadık. Denizli'de yapılan etkinliklerle gençlerimiz Cumhuriyeti kutluyorlar. Vilayet önünde göz yaşartacak tablolarla karşılaştık. Bu şehir bütün güzelliklere önderlik ettiği gibi Cumhuriyet Bayramı'nın nasıl yaşanacağını bu hafta içinde tüm Türkiye'ye gösterdi. Biz bu şehrin insanlarının yüreklerinin büyüklüğüne, yüceliğine inanan yöneticileriz. Cumhuriyet Bayramı'nız kutlu olsun" dedi.

Resepsiyonda 89'uncu yıl pastası protokol üyeleri ve şehit aileleriyle birlikte kesilirken, Yaşar Çallı, kendi yaptığı Atatürk Portresi'ni Vali Abdülkadir Demir'e hediye etti. Onuncu Yıl Marşı eşliğinde pasta kesilirken davetliler de ellerindeki Türk bayraklarını sallayıp marşa eşlik etti ve bayram coşkusunu yaşadı.



ONB(AÖ/BT)