Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kente yeni atanan 392 öğretmene, merkez Çukurova İlçesi'ndeki Yeni Öğretmenevi'nde 'Uyum eğitimi' semineri verdi. Eğitimde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, yeni öğretmenlere 'hayırlı olsun' dileğinde bulundu. Yeni öğretmenlerin çok çalışmasını isteyen Selamet, eğitimin önemine değinip, öğretmenlerin öğrenci odaklı hizmet vermesi gerektiğini kaydetti.

'ÇOK ŞEY BEKLİYORUZ'

Seminere katılan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da yeni öğretmenlere seslendi. Kürsüye çıkarak konuşan Vali Coş, Atatürk'ün, "Öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır" sözünü hatırlatarak öğretmenlerin çok önemli görevleri olduğunu söyledi. Çiçeği burnunda öğretmenlerin, mesleklerinin sadece bir memurluk olmadığını anladıkları zaman çok önemli bir adım atmış olacaklarını vurgulayan Vali Coş, "Sizlerden çok şey bekliyoruz. Mesleğinizin bir aşk ve sevda olduğunu anlarsanız, çocuklarımızı daha iyi geleceğe hazırlarsınız. Onlar iş başına geldiklerinde yönetecekleri ülke, Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkan bir Türkiye olacaktır" diye konuştu.

'GÖREVİNİZİ YAPIN'

Çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkmak için herkesin elinden gelen gayreti esirgememesi gerektiğini vurgulayan Vali Coş, şunları kaydetti:

"Şimdi, 'Efendim, ben şu kadar para alıyorum, fazla dersim yok, ek dersim yok, vesaire vesaire' gibi bir takım çeşitli mali sorunlar, sıkıntılar, ihtiyaçlar olabilir. Ama Türk tarihine, geçmişimize ve inancımızı şekillendiren İslam tarihine baktığımızda öğretmenliğin, eğitimin parayla yapılmadığını, yapılmayacağını ya da tersinden söylersek, öğretmenlerin hakkının hiçbir pahayla değerlendirilemeyeceğini ve ödenemeyeceğini biliyoruz. Bundan dolayı işimizi, hizmetimizi, görevimizi yerine getirirken bu bakış açısıyla çalışırsanız ve belki meslekte durağanlaşmış, sizden daha kıdemli meslektaşlarınıza örnek olacak bir şevkle, heyecanla gayret ederseniz inanıyorum ki sizlerden beklenenleri en iyi şekilde vermiş olacaksınız. Bu ülkeye, bu millete ve bu milletin çocuklarına karşı olan vazifenizi de en iyi şekilde yerine getirmiş olacaksınız."

'SOSYAL MEDYADAKİ YAZILAR İLERİYE GÖTÜRMEZ'

Atatürk'ün, "Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır" sözüne de değinen Vali Coş, şöyle konuştu:

"Yani vatan sevgisi lafla olmaz. Facebook'a ya da Twitter'a mesajlar yazarak olmaz. Sloganlar atarak olmaz. Önce herkes kendi görevini en iyi şekilde yapmaya odaklanırsa, ancak böyle olabilir. Bizi sosyal medyadaki yazılar ileriye götüremez, geliştiremez ama herkes kendi işini en iyi şekilde yapmaya odaklanırsa, profesyonelce düşünürse, o zaman, herkes kapısının önünü süpürürse, bütün cadde, sokak ve şehrin tertemiz olması örneğinde olduğu gibi, herkesin görevini yapması halinde 'toplam kalite' dediğimiz olguyu yakalarız. Herkes böyle davranınca bütün ülkenin, bütün toplumun gelişme ve kalkınma mücadelesinde çok üstün başarılar elde etmesi kaçınılmaz olur. Aksi takdirde, bir kısmı çalışır, bir kısmı az çalışır, bir kısmı hiç çalışmazsa böyle bir toplumun arzu edilen başarıyı elde etmesi mümkün olmaz. O yüzden, 'Bir harf öğretenin kölesi olurum' diyen Hazreti Ali, eğitimin, öğretimin ne kadar önemli olduğunu ve öğretmenin hakkının ödenemeyeceğini ifade ediyor. Bundan dolayı sizlerin emeğini maddi olarak, devletimizin milletimizin ödemesi mümkün değil. Ama bu bir aşk, sevda işi. Ben sizden, mesleğe yeni başlayan arkadaşlardan hizmet aşkınızı, şevkinizi hiç kaybetmemenizi istiyorum."

Konuşması öğretmenler tarafından alkışlanan Vali Avni Coş, öğrenciler tarafından kendisine verilen çiçeği alarak, salonda bulunan en kıdemli öğretmen olan Cezmi Yurtsever'e sundu.



YB(OA/CK)