Dün öğleden sonra, Vali Celalettin Güvenç, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar ve bürokratlar ile birlikte Siverek'e gitti. İlçenin Karacadağ bölgesindeki köyleri ziyaret eden Vali Gülpınar ve beraberindekiler, buralarda devam eden yol ve içme suyu çalışmalarına ilişkin bilgi aldı.

KÖYLÜLERLE KÜRTÇE KONUŞTU

Vali Güvenç çalışmaların devam ettiği köylerde yaşayan vatandaşlarla da sohbet etti. Bölgenin yıllarca ihmal edildiğini ifade eden Vali Güvenç, özellikle içme suyu konusunda yaşanan sıkıntıları bitirmek için çabaladıklarını belirterek, "Siverek'te içme suyu sorunu bulunan köylerimizin su sorununu bu dönem çözeceğiz. Sayın Bakanımız Faruk Çelik ve milletvekillerimizle birlikte bu konuda yoğun bir çalışma içindeyiz. Mevcut sorunların 2 yıl içinde çözümü için işçimizle, memurumuzla günün 24 saati çalışıyoruz. Birlik ve beraberlik içinde sorunlarımızı çözeceğiz" diye konuştu.

Sohbet sırasında köylülere, 'Sorun yok' anlamına gelen Kürtçe, "Sorun tınne" diyen Vali Güvenç, "Yeter ki birlik ve beraberliğimizi koruyalım. Sabırlı olalım" diye konuştu.

İŞ MAKİNESİ KULLANDI

Köylerdeki ziyaretlerin ardından ilçe merkezine dönen Vali Güvenç, Siverek-Diyarbakır eski karayolunda yapılan yol çalışmalarını da yerinde inceledi. Çalışmalara ilişkin bilgi alan Vali Güvenç, burada iş makinesinin üzerine çıkarak bir süre kullandı ve ardından beraberindekilerle birlikte eline aldığı kürekle asfaltlama çalışmalarına yardım etti.

Akşam saatlerinde ilçe merkezine dönen Vali Celalettin Güvenç, burada vatandaşların katkısıyla alınan 5 aracın Emniyet Müdürlüğü'ne hibe törenine katıldı. Araçların alımına katkı sunanlara teşekkür eden Vali Güvenç, yeni araçların anahtarlarını İlçe Emniyet Müdürü Recep Yeşil'e teslim etti. Vali Güvenç son olarak Siverek Kaymakamlığı ile Siverek Belediyesi personelleri arasında oynanan halı saha maçına katıldı. Kaymakamlık takımında forma giyen Vali Güvenç, geç saatlerde Şanlıurfa'ya döndü.



MS(HK/CK)