Serdivan İlçesi'nde 400 rakımlı Kırantepe Mevkii'nde haftasonunda düzenlenen ve 5 gün sürecek festivale Türkiye, ABD, İngiltere, İspanya ve İran'dan 60'a yakın yamaç paraşütçüsü katıldı. Festivalin 2'nci günü etkinliklerine katılmak üzere festival alanına gelen Sakarya Valisi Mustafa Büyük, İranlı sporcu ile birlikte yamaç paraşütü ile atladı.

Vali Mustafa Büyük’ün uçusunu yerde bulunan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ilgi ile izledi.

Yaklaşık 10 dakika havada kalan Vali Mustafa Büyük'e inişinde korumaları yardım etti.  Vali Büyük’ün heyecanlı olduğu dikkatlerden kaçmadı. Vali Büyük indikten sonra beraber uçtuğu İranlı sporcuya teşekkür etti. Vali Büyük’ün ardından festivali düzenleyen Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’da uçarken Vali Büyük daha sonra gazetecilere "İranlı pilot yardımıyla uçtuk" diyerek konusmasına şöyle devam etti:

"Sakarya konum olarak güzel bir coğrafyada. Bu cografyayı turizm amaçlı değerlendirmemiz gerekiyor. Şu anda bulunduğumuz yer dünyanın en güzel yerlerinden biri. Bu spor ile ilgilenler burada etkinlik yapmak isterlerse il olarak üzerimize düşen ne ise yapmaya hazırız."

KIRANTEPE UCUŞ ICIN İDEAL

Festivale katılan sporcular arasında bulunan ABD'den gelen pilot Bob Hand ise Kırantepe'nin uçuş için çok iyi bir yer olduğunu söyledi. Hand, şöyle dedi:

"Burayı özellikle yeni başlayanlar için çok iyi güzel buluyorum. Arazinin şeklinden dolayı yeni başlayan insanlar dengeyi ve buradaki termal yapıyı nasıl kullanabileceğini çok iyi öğrenebilir. Bu tepeden atlayış yapan bir pilotumuz hiçbir motor kullanmadan tam 6 saat havada kaldı. Bu da uçuş için yeterli bir yer olduğunu gösteriyor. Organizasyon ve yarışmalar için elverişli bir yer. Bir uçuşumda 4 saat havada kalmıştım." 



ZT(MB/İD)