Eğitim programının başlaması nedeniyle düzenlenen törene Vali Erdoğan Bektaş, Garnizon ve Kastamonu Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Çardakçı, Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, İl Jandarma Komutanı Albay Tevfik Anzerlioğlu, İl Emniyet Müdürü Sami Uslu, okul yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 'Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır' projesi kapsamındaki eğitim programında 'devrilme simülatörü' ilgiyle izlendi. Simülasyon aracı, seyir halindeyken yaşanan devrilmelerde aracın içindekilerin yaşayacağı etkileri ile emniyet kemeri kullanılmaması halinde ölüm ve yaralanmaların artabileceğinin etkisi gösterildi.

Emniyet kemerinin devrilme simülatörü üzerinde Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Çardakçı ile test eden Vali Erdoğan Bektaş, vatandaşların emniyet kemeri takma konusunda daha duyarlı davranmalarını istedi. Vali Bektaş, "Emniyet kemeri aslında hayat kurtaran çok önemli bir faktör. Simülatör aracı içerinde 5 kilometre hızda emniyet kemeri takılmadan oluşan durum daha yüksek hızda daha farklı sonuçlar doğurabilir. Vatandaşlarımız durumu göz ardı etmesinler. Bu aracı şehrin önemli noktalarına yerleştirerek vatandaşlarımız uygulamalı olarak emniyet kemerinin önemini görsünler" dedi.

EP(AY/ESM)