Manavgat İlçe Değerlendirme Toplantısı'na katılan Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, sahte ve kaçak alkol yakalanan turistik tesis ve kuruluşları afişe edeceklerini belirtti. Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıya Vali Altıparmak'ın yanı sıra Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Aykut Tanrıverdi, belediye başkanları, il ve ilçe kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.

2011 yılı turizm sezonu verimli geçtiğini kaydeden Vali Altıparmak, 2012 içinde çok ciddi tedbirler almak zorunda olduklarını söyledi. Sektör temsilcilerine ve kurum müdürlerine seslenen Vali Altıparmak, "İstirham ediyorum, sahte ve kaçak alkole özellikle dikkat etmemiz gerekiyor. Antalya'nın ismi asla bu konuda anılmamalı. Geçen yıl Antalya'nın adı böyle bir olayla anılmadı. Özellikle sahte alkol yakalanan kuruluşların adını afişe edeceğiz" diye konuştu.

HANUTÇULUK VE ÇAKMA ÜRÜNE İZİN VERİLMEYECEK

Turizmde 'çakma ürün' ve 'hanutçuluk' konularında önlemler alınması gerektiğine işaret eden Vali Altıparmak, şunları kaydetti:

"Turizmde çakma ürünlerden vazgeçmeliyiz. Türk gibi kahramanlığın yanına Türk gibi güvenilir ürünleri satmalıyız. Turist diyebilmeli ki biz Türk gibi güvenilir yerde alışveriş yaptık. Bunu yapmazsak bindiğimiz dalı keseriz. Altın yumurtlayan tavuğu keseriz. Bir esnafımızın yanında bir kişi çalışıyor ve hanutçuluk yapıyorsa, artık sosyal güvenlik kaydı var mı, vergi kaydı var mı, kaçak mı, o esnafın üzerinden zimmetleyip, ona bakacağız. Madem oranın adına çalışıp hanutçuluk yapıyor, oranın personeli, o zaman işyerine kaçak işçi çalıştırmaktan ceza keseceğiz. Esnaflarımız bu konuda dikkatli olsun. Hanutçuluk yaptığı anlaşılan ve şikayet gelen işyerini denetleyeceğiz. Hanutçuluk yapıldığında affedilmeyecek."

Vali Altıparmak, turizmdeki artışın ve ivmenin devam ettirilmesi için farklılıklar yaratmak ve kalitenin artırılması gerektiğini söyledi.