Törene Aydın Valisi Kerem Al, Sahil Güvenlik Ege Bölge Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Şadi Murat, Aydın İl Jandarma Komutanı Albay Bülent Bulut, Aydın İl Emniyet Müdürü Turan Temel, Aydın İl Kültür Müdürü Nuri Aktakka, Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Didim Belediye Başkanı CHP'li Mümin Kamacı, Akyeniköy Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Deveci, Akbük Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Sandalcı, Cumhuriyet Başsavcısı Sacit Akdağ, Didim Garnizon Komutanı Deniz Binbaşı Alper Köseoğlu, Didim İlçe Emniyet Müdürü Sinan Ergen ve çok sayıda davetli katıldı.

İlk olarak Didim’in ilk yerleşim alanı olan ve dünyaca Ünlü Apollon Tapınağı'nın çevresini saran Eskiköy’deki çevre düzenlemelerini kapsayan projenin hizmete sokuldu. Maliyetinin yüzde 40’ı İl Özel İdaresi tarafından karşılanan projenin açılışında konuşan Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Koruma Uygulama ve Denetim Büroları  bünyesinde bölgenin kültür turizmine kazandırılmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü belirtti. Başkan Kamacı, proje kapsamında gerekli izinlerin alınarak Telekom ve AYDEM Elektrik Dağıtım Şirketi’nin çalışmalarından sonra tapınağı saran yolun doğal granit küp taşlarla tarihi dokuya uygun hale getirildiğini aktardı. Kamacı, yine Eskiköy Projesi kapsamında eski evlerden 34 tanesinin tescillendiğini ve kısa süre içerisinde restorasyon işlemlerinin tamamlanarak bölge turizme dahil edileceğini açıkladı. Kamacı toplam proje bedelinin 366 bin 314 lira olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Vali Al, berebarindeki protokol üyeleri ile Apollon Tapınağı’nı çevreleyen yolun hizmete açılması için kurdeleyi kesti. Belediye Başkanı Kamacı, Vali Al’a, tapınağın çevre düzenlemerine katkıları nedeniyle plaket verdi.

DİDİM MOBESE İLE ARTIK DAHA GÜVENLİ

Vali Al ve beraberindekiler daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne geçerek, suç ve suçlularla etkin mücadele edebilmek için geçen yıl İl Özel İdaresi’nden sağlanan 650 bin TL ve ilçedeki bazı kuruluşların destekleri ile kurulan Mobese sistemini hizmete açtı.

Tören, Mobese’nin kurulmasına katkı sağlayan Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, Didim Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu ve Didim Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi 2'nci Başkanı Abdülkadir Mirza’ya Vali Al tarafından plaketlerdin verilmesiyle sona erdi.

SAHİL GÜVENLİK BOTU HİZMET BAŞLADI

Son tören ise D Marin Didim Marina’da 'TSCG 21' adlı Sahil Güvenlik botunun hizmete başlaması için yapıldı. Buradaki törende Vali Al, Sahil Güvenlik Ege Bölge Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Şadi Murat’tan botla ilgili bilgi aldı. Protokol üyeleri daha sonra Dipburun ile Turgutreis arasında hizmet vereceği öğrenilien bot ile kısa bir tur atıp teknik özelliklerini yakından görme fırsatı buldu. Vali Al, daha sonra ilçeden ayrıldı.