Ziyarette konuşan Bakan Fatma Şahin, Adalet Bakanlığı’nın genelgesiyle Anneler Günü nedeniyle cezaevlerinde 5 günlük açık görüş yapılması hakkındaki kararı doğru bulduğunu söyledi. Bakan Şahin, karar hakkında kendi üstlerine düşecek görevi yapacaklarını bildirdi. Bakan Şahin, gazetecilerin eşi yaşamını yitiren ve sosyal güvencesi olmayan kadınlara maaş bağlanması ile ilgili sorularına ise, şu karşılığı verdi:

"Bunu kendiliğimizden, 'Haydi eşi vefat edenlere maaş bağlayalım' diye başlatmadık. Boğaziçi Üniversitesi ile iki yıl süren bir çalışma yaptık. 180 bin kişi başvurdu ve halen başvurular devam ediyor. Bu 180 bin kişiden, 40 bini elendi. 55 bin kişi ise ilk maaşlarını aldı. Bunlar hiçbir sosyal güvencesi olmayan, en az gelir grubu olan insanlar. Bu sosyal devlet olmanın ve sosyal adaletin önemli bir çalışması. Bu bir başlangıç, düzenli yardım konusunda çalışıyoruz. Bu çalışmaları TÜBİTAK aracılığı ile yapıyoruz. Haziran sonuna kadar bu çalışmalar bitecek. Bu sistemde puanlama olacak, her aileye giren mali karşılık durumuna ne yapmamız gerektiğini belirleyeceğiz." 

Bakan Şahin, yardımların 2 ayda bir 500 lira olarak ödeneceğini söyledi. Konuşmanın ardından Vali Al, Bakan Şahin ve Bakan Yıldız’a, içinde incir ile zeytinyağı olan hediye paketi sundu. Bakan Taner Yıldız da masada duran çileklerden Bakan Fatma Şahin’e ikram etti.