Karadeniz’in önemli turizm mekanlarından Uzungöl'de, HES mitingi düzenlendi. Belde merkezinde toplanan ve ellerinde 'Bu dere hırçın dere geçit vermez HES’lere', 'HES’lerin arkasında devlet, Uzungöl’ün arkasında millet', 'Uzungöl’e HES, vallahi pes', 'Doğayı hor gören, Uzungöl’ü zor görür' yazılı dövizler taşıyan 200 kişilik topluluk, 'HES yapma boşuna yıkacağız başına', 'HES’lere hayır', 'Sermaye elini HES’lerden çek' şeklinde sloganlar da attı. Trabzonspor’un Çaykara’nın Taşkıran Beldesi ve Uzungöl Beldesi arasında yer alan dereye HES yapmasını da protesto eden kalabalığa 'Vira' adlı taraftar grubu da destek verdi. Bordo- mavili forma ve aktılarla mitinge katılan taraftar grubu, 'Bordo- mavi HES yapma' sloganı attı.

Gösterinin yapıldığı alana Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Uzungöl’ü ziyareti sırasında belediyenin anı defterine yazdığı, "Uzungöl’de zerreyi aşarak tabiatı seyrediyoruz, yeşilin anlamlı tonları, derelerin farklı bestesi ruhlarımızı dinlendiriyor. Tabiat Uzungöl’de farklı, güzel. Ya Rab sen ne kadar güzelsin" sözleri de asıldı. Gösteride ayrıca darağacına alabalık maketi asıldı ve cenaze namazı kılındı.

Grup adına konuşan Zeki Soylu, HES’lere izin verilmesi sonucunda derelerin yok olacağını belirterek, "Uzungöllüler olarak Solaklı Deresi üzerinde yapımı düşünülen HES'lerin yapılmasına izin verirsek, sahip olduğumuz bu değerler yok olacak. Yeşilimiz solacak, alabalıklarımız ölecek ve ormanlarımız kuruyacaktır" dedi. Trabzonspor’un yapacağı HES projesine de karşı çıktıklarını dile getiren Soylu şöyle konuştu:

"Çevremizde olumsuzlukların yaşanmaması için HES’lere hayır diyoruz. Trabzonspor bizim sevdamız ama Uzungöl de vazgeçemeyeceğimiz sevdamızdır. Bizler devlete karşı değiliz. Bizler yeşilin solmasına, derelerin kurumasına, dengelerin bozulmasına karşıyız. Yetkilileri bir daha sağlıklı düşünmeyle davet ediyoruz."

Yapılan açıklamaların ardından toplanan kalabalık horon oynadıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.