Muzaffer Yurttaş, Manisa'nın Alaşehir İlçesi'ndeki fırıncılar tarafından üretimine başlanan üzümlü ekmeklerden vatandaşlara ikram amacıyla Manolya Meydanı'nda tanıtım programı düzenledi. Tanıtıma, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sakıp Özkasap, Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, AK Parti İl ve merkez ilçe teşkilatı yöneticileri de katıldı.

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, dünyada üzüm üretiminin büyük bir kısmının Türkiye'den karşılandığını, Türkiye'de ise üzümün başkentinin Manisa olduğunu dile getirdi. Üzümlü ekmek projesinin amacının Manisa'nın Sultaniye üzümünü tüm dünyaya tanıtmak olduğunu ifade eden Yurttaş, "Bunun yanı sıra Manisa'yı da dünyaya tanıtıyoruz. Manisa bir marka kenttir. Biz de marka kent için elimizden geleni yapıyoruz" dedi. Proje çerçevesinde Ankara'da 3 fırının, Alaşehir'de 2 fırının üzümlü ekmek üretmek için girişimde bulunduğunu belirten Yurttaş, "Manisa merkezde de fırıncılar odasıyla görüşmelerimiz devam ediyor. Öncelikli hedefimiz Manisa merkez ve tüm ilçelerinde en az iki fırının bu ekmeği üretmesini sağlamaktır" dedi.

Yurttaş, Ege, Güneydoğu ve İstanbul'da kurulu bulunan Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birlikleri'nin ortak başvurusu sonrasında Ekonomi Bakanlığı'nın geçen hafta Kuru Meyve Tanıtım Grubu'nun kurulmasına onay verdiğini de söyledi. Yurttaş bu grubun 1 milyon dolarlık bütçesi olacağını belirtti.

TBMM'DE İKRAM ETTİ

Üzümlü ekmeği TBMM'de milletvekillerine ikram ettiğini ve olumlu tepkiler aldığını belirten Yurttaş, kısa zaman içinde tüm ülke genelinde Manisa'nın üzümlü ekmeğinin satışını sağlayacaklarını ifade etti.

Tanıtıma katılan AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ da, Muzaffer Yurttaş'ın meclis kürsüsü başta olmak üzere her yerde Manisa'nın Sultaniye üzümünü tanıtmak için çaba içinde olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından AK Partili Yurttaş, vatandaşlara Alaşehir İlçesi'ndeki fırıncılar tarafından üretilen üzümlü ekmekten ikram etti. Üzümlü ekmeğe vatandaşların ilgisi büyük oldu.



İK(AÖ/SS)