TBMM karşısında bulunan ve Başbakanlık binasının 50 metre yakınındaki Genelkurmay Başkanlığı ve Jandarma Gelen Komutanlığı’nın bulunduğu bölgeye saat 12.00 sıralarında gelen Jandarma Uzman Çavuş Murat Akbulut, belindeki silahını çekerek başına dayadı. Bir elinde benzin bidonu bulunan ve 'Yeter artık dayanamıyorum' diyerek bağırmaya başlayan Akbulut'un intihara kalkıştığını gören bölgede sivil kıyafetle görev yapan askerler, kendisine müdahale etmek istedi. Silahını havaya doğrultan Uzman Çavuş Akbulut, 4 el ateş etti. O sırada arkadan yaklaşan sivil bir askeri görevli üzerine atlayarak etkisiz hale getirdi.

Jandarma Genel Komutanlığı nizamiyesine götürülen Uzman Çavuş Murat Akbulut, daha sonra gelen Çankaya Emniyet Müdürlüğü'ndeki ekiplere teslim edildi. Gözaltına alınan Uzman Çavuş Murat Akbulut'un, Ankara Polatlı İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli olduğu, psikolojik sorunları nedeniyle tedavisinin sürdüğü ve hava değişiminde bulunduğu belirtildi.

JANDARMADAN AÇIKLAMA

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından konuya ilişkin açıklamada şöyle denildi:

"4 Temmuz 2012 günü saat 11.30 sıralarında, Jandarma Genel Komutanlığı nizamiyesi önüne sivil kıyafetli olarak gelen ve Uzman Jandarma Çavuş olduğunu beyan eden bir şahıs, bir elinde tabancası, diğer elinde benzin bidonu olduğu halde, bazı şahsi talepleri olduğunu ileri sürerek yetkililerle görüşmek istemiştir. Bu esnada, havaya iki el ateş eden şahsın, Ankara Polatlı İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli olduğu, psikolojik sorunları nedeniyle tedavisinin sürdüğü ve hava değişiminde bulunduğu tespit edilmiştir.

Söz konusu şahıs, saat 11.50 civarında yakalanarak gözetim altına alınmıştır."

 

FK(AY/İD)