Kızıltepe'nin Ekinli Köyü'nde 15 yıl önce geçirdiği felç nedeniyle yatalak olan 10 çocuk annesi Ayhan Çelik, eşi Şükrü Çelik'in üzerine 4 yıl önce Suriye'den kuma olarak bir kızı getirmesi yaşamını alt üst etti. Eşi tarafından terk edilen ve çocukları ile ortada bırakılan Ayhan Çelik, 10 çocuğu ile köydeki bir harabede yaşam mücedelesi veriyor. Köylülerin yardımlarıyla hayatta kalma mücadelesi veren Çelik, çocukları ile başını sokacağı bir ev istedi. Çelik, "15 yıldır ben yerdeyim. 10 çocuğum var. Kocam bir kadınla evlenince beni bıraktı gitti. Bize kimse bakmıyor. Evimin hali perişan görüyorsunuz. Çocuklarımın geleceği için bir ev istiyorum" dedi.

Engelli için aldığı özürlü maaşına da eşinin el koyması nedeniyle bunu iptal ettirdiğini söyleyen Çelik, "Yüzde 80’in üzerinde özürlü raporum olduğu için bir süre özürlü maaşımı alıyordum. Ama resmi kayıtlarda bakıcı olarak eşim gözüktüğü için artık maaşıma eşim el koyuyordu. Benden o almasın diye iptal ettirmek zorunda kaldım. Bu sorunun çözümü için yetkililerden yardım bekliyorum" diye konuştu.

Çelik'in ilköğretim 5'inci sınıfa giden kızı 12 yaşındaki Hediye Çelik, okul ihtiyaçlarını karşılayamadığını söyledi. 3 kardeşi ile birlikte okula gittiğini belirten Çelik, "Bize yardım edecek kimse yok. Babam evlenmiş. Maddi durumumuz ortada. Hiç kimse bize bakmıyor. Okula gidiyorum, ödevlerimi yapabilecek bir evimiz yok. Bugüne kadar bir gün bile olsa okul harçlığım olmadı. Defterlerimi kalemlerimi borca alıyorum. Abim çalıştığı zamanlarda bu borcu ödeyebiliyor" dedi.