Olay, dün akşam saat 21.00 sıralarında meydana geldi. Ev hanımı Hacer ile işsiz olan Ayhan Çetin çiftinin 10 yıl sonra tüp bebek tedavisiyle dünyaya gelen ikizlerinden İrem Çetin, odada babasıyla oyun oynarken sehpanın üzerindeki su ısıtıcısına dokundu. Devrilen ısıtıcının içindeki kaynar su, İrem ve babasının üzerine döküldü. Hafif yaralanan Ayhan Çetin, vücudunun büyük bölümü yanan kızı İrem'i kendi aracıyla Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. İrem ve baba Ayhan Çetin, tedaviye alındı. Ayhan Çetin'in sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, göğüs, kolları ve ayaklarında yüzde 40 oranında yanık saptanan İrem Çetin, ilk müdahalesinin ardından yanık ünitesi bulunan Ankara Dış Kapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. İrem'in ambulansa konulması sırasında annesi Hacer Çetin ağlarken, anneannesi ve dedesi de büyük üzüntü yaşadı.

SOĞUK SUYA SOKTUK

Anneanne Satı Bilen, İrem'in, babasıyla oynarken ısıtıcıdaki suyu döktüğünü söyledi. Satı Bilen, "Kardeşi o sırada diğer odadaydı. Biz ne olduğunu anlayamadık. İrem'i hemen soğuk suya soktuk. Vakit kaybetmeden hastaneye kaldırdık. Tüp bebekle çocuk sahibi olmuşlardı" dedi.

Dede Kadir Bilen de olayın ardından İrem'in kardeşi İlker'in evde sürekli ağladığını söyledi. Kadir Bilen, "İlker, olaydan etkilendi. Ağlıyor ve kimseyle konuşmuyor. İrem inşallah iyi olur. Dua ediyoruz. 10 yıl sonra tüp bebek uygulamasıyla ikiz torunlarımız dünyaya geldi. Çok üzüldük, inşallah iyi olur" diye konuştu.



İÇ (EE/RT)