Menderes Mahallesi'nde oturan Gülşah Öztürk, geçen 13 Temmuz'da, Menderes İlköğretim Okulu ana sınıfı öğrencisi olan oğlu Mehmet Can Öztürk ile evlerinin 10 metre ilerisindeki komşuları Gülsüm Yıldız'a misafirliğe gitti. Annesi komşularıyla bahçede otururken Mehmet Can, oynamak için kapının önüne çıktı.

Burada bir süre arkadaşlarıyla oynayan çocuk, bir ara evin bahçeye bakan balkonuna bitişik, park halindeki traktörün yanına gitti. Mehmet Can'ın traktöre çıkmak için tutunduğu demir emniyet aparatı birden yerinden çıktı. Neye uğradığını şaşıran çocuk, 50 kiloluk demir aparatın altında kaldı. Başı kanlar içinde kalan Mehmet Can Öztürk, ev sahibi Gülsüm Yıldız tarafından yerde hareketsiz bulundu. Feryatlara koşan anne Gülşan Öztürk, hemen yerde kanlar içindeki oğlunu kucaklayıp, evlerine götürdü. Bir süre panik içinde ne yapacağını şaşıran genç kadın, daha sonra inşaat işçisi olan eşi Hakan Öztürk'ün kullandığı motosikletle oğlunu 1.5 kilometre uzaklıktaki Bayramiç Devlet Hastanesi'ne götürdü. Buradaki ilk müdahalenin ardından durumu ağır olan çocuk ambulansla Çanakkale Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan Mehmet Can'ın bu sabah beyin ölümü gerçekleşti.

Doktorların beyin ölümünün gerçekleştiğini bildirdiği Öztürk çifti, sinir krizi geçirdi. Mehmet Can Öztürk'ün cihaza bağlı olarak kalbinin atmaya devam ettiği belirtildi.



FD(AÖ/SS)