Olay, Alanyurt Caddesi üzerinde dün öğleden sonra meydana geldi. Küçük Enes Yılmaz, arkadaşı 7 yaşındaki M.A. ile pide lokantası bulunan babası Hakim Yılmaz'ın işyerinin önünde oyun oynadığı sırada, römorku patates yüklü bir traktörün sürücüsü, pide almak için aracını yola park etti.

Ancak dalgın sürücü, anahtarları traktörün üzerinde bırakınca, Enes'in arkadaşı M.A. traktöre binerek, aracı hareket ettirdi. Bu sırada traktörün çarptığı Enes yere düşünce, üzerinden traktör ve römorkun toplam üç tekeri geçti. Şans eseri kazadan yara almadan kurtulan ancak olayın şokuyla ağlayama başlayan Enes'in yardımına işyerlerinin hemen üzerindeki evde oturan annesi Nuray Yılmaz yetişti.

Oğlunun yaralanmadığını gören anne, bir anlık telaşla Enes'i hastane yerine eve götürdü. Ancak daha sonra oğlunun geçirdiği kazanın ciddiyetini fark eden Nuray Yılmaz, durumu olay sırasında alışverişe giden eşi Hakim Yılmaz'a telefon ile bildirdi. Daha sonra eve gelen baba Yılmaz, işyerindeki güvenlik kamerasında, traktörün oğlunun üzerinden geçtiğini görünce, hemen Enes'i İnegöl İlçe Devlet hastanesi'ne götürdü.

Hastanede kontrolleri yapılan ve şans eseri sağlık sorunu bulunmayan küçük Enes, bir süre müşahade altında tutulduktan sonra, taburcu edildi.



SA/(FK/AAA)