Kaçakçılık İstihbarat ve Organize Şube Müdürlüğü ekiplerinin 6 aylık teknik takibi sonucu, hem sokak satıcılarına, hem de Suriye'den aldıkları kokaini İstanbul'a götürme hazırlanan kişilere operasyon düzenlendi. Aralarında özel harekatçıların da bulunduğu 200 polisin katıldığı eş zamanlı operasyonda, kamu görevlileri Hüseyin E. ve Raşit Ö.'nün yanı sıra, terör örgütüne yardım ve yataklık suçundan bir süre cezaevinde kalan Kamil D., Erol K., Mehmet K., Kadir M., Bülent D., Hanifi Ç., Saffet R., Selçuk Ş., Fevzi Ş., Mustafa G., Mustafa Ş., gözaltına alındı. Yapılan aramada Suriye'den ülkeye sokulan 1 kilo kokain ile çeşitli miktarlarda uyuşturucu ve uyuşturucu haplar ele geçirildi.

Dün sorguları tamamlanarak adliyeye sevk edilen şüphelilerden 5'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 8 şüpheli ise bugün adliyeye sevk edildi.

Zanlıların uyuşturucu trafiğini yönlendirirken, 'Klimada arıza var', Çamaşır makinesi arızalı' diye konuştukları uyuşturucu almak isteyenlerin satıcıya 'Acılı dürüm var mı' diye sordukları, satıcının da 'Kaç ekmek lazım?' diye yanıtladığı teknik takiple ortaya çıktı. Ayrıca uyuşturucu talebinde bulunanların alınacak uyuşturucunun kaliteli olması yolundaki istemlerini, 'Musluklar yan sanayi olmasın' diye ilettikleri de belirtildi.



MB(AK/OA/SS)