Merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Tahsilli Mahallesi'nde oturan T.G., iddiaya göre, 2011 yılında internetteki sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta Burak Dinçman ile tanışıp, arkadaş oldu. Zaman zaman buluştuğu Dinçman'a aşık olan T.G., sevgilisinin kullandığı uyuşturucu haplardan içti. Burak Dinçman bir süre sonra madde bağımlısı olan T.G. ile uyuşturucu hap karşılığında cinsel ilişkiye girdi. 16 Mart 2012'de evinden kaçan T.G., Dinçman'ın yanı sıra onun aracılığıyla tanıştığı Nazmiye Özler'in verdiği uyuşturucuyu merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Denizli Mahallesi'nde satmaya başladı.

T.G., ailesinin başvurusu üzerine polis tarafından 54 yaşındaki Bahadır Ferah'a ait evde bulundu. T.G., sosyal hizmet uzmanlarının gözetiminde ifadesi alındıktan sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı yurda yerleştirildi.

T.G., psikolog gözetimindeki ifadesinde, "Burak'la internetteki arkadaşlık sitesinden tanıştım, aşık oldum. Kullandığı uyuşturucu haptan bana da verdi. Hap karşılığında kendisiyle cinsel ilişkiye girdim. Sonra bana kullandığımız hapın yanı sıra esrar da sattırdı. 'Bunlardan kimseye bahsetme' diye sürekli tehdit ediyordu" dedi.

Polis tarafından gözaltına alınan ve sorguda suçlamaları kabul etmeyen Burak Dinçman, Nazmiye Özler ve Bahadır Ferah, çıkarıldıkları mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Dinçman, mahkemedeki ifadesinde, "Ben kendisine uyuşturucu sattırmadım. Ayrıca cinsel ilişkiye de girmedim. Niye böyle bir iddiada bulunduğunu bilmiyorum?" diye kendini savundu.

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet savcısı, tutuksuz sanıklar hakkında 'uyuşturucu ticareti yapma veya sağlama, reşit olmayanla cinsel ilişki, evi terk eden çocuğu ailesini veya yetkili makamları durumdan haberdar etmemeksizin yanında tutmak' suçlarından dava açtı. 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada, sanıklardan Burak Dinçman'ın 13 yıla kadar, Nazmiye Özler'in 11 yıla kadar, evini kullandırdığı ileri sürülen Bahadır Ferah'ın da 1 yıla kadar hapsi istendi.

Sanıkların yargılamasına önümüzdeki günlerde başlanacak.



MKA(BY/CK)