Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu imalatı ve ticareti yaptıkları şüphesiyle bazı kişileri 7 ay süreyle takibe aldı. Takip sonucu şüplelilerin, merkez ilçeye bağlı Kabakdere Köyü’ndeki ormanlık alan ve evlerinin bahçelerinde Hint keneviri yetiştirdiklerini ve elde ettikleri esrarları Edremit Körfezi’ndeki ilçe ve beldelerde sattıkları belirlendi.

BODRUM KATTA ESRAR PARTİSİ

Şüphelilerin, 'Ölüm odası' adını verdikleri evlerinin bodrum katlarında esrar partileri düzenleyip, 'Asansör' diye niteledikleri 500 mililitrelik pet şişe ve alimünyum folyo kağıdı kullanılarak hazırlanan düzeneklerle esrar içtikleri de tespit edildi. Şüpheliler arasındaki bir kadının da hafta sonu çarşı iznine çıkan askerlere uyuşturucu temin ettiği saptandı.

NARKOTİK KÖPEKLERİ DE KATILDI

Bunun üzerine dün olumsuz hava şartlarına rağmen yaklaşık 300 jandarmanın katılımıyla şüphelilere yönelik Balıkesir merkeze bağlı Kabakdere Köyü, Burhaniye, Gönen ve Edremit İlçeleri ile Ankara’daki bazı adreslere eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Özel eğitimli narkotik köpekleri 'Vida' ve 'Asi'nin de katıldığı operasyonun Kabakdere Köyü bölümünde 20 ev ve şüphelilerin araç ve üzerleri didik didik arandı. Aramalarda, 500 kök Hint keneviri, 150 gram esrar, ruhsatsız 6 tabanca ve 50 mermi, uyuşturucu madde tartmakta kullanıldığı anlaşılan digital tartı, kama ve tarihi eser niteliği taşıyan Kuran-ı Kerim ele geçirildi. 17 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 3 kişinin de arandığı bildirildi. İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Gürcan Sercan, şöyle dedi:

"Geçen Temmuz ayından bu yana Kabakdere Köyü'ndeki zehir tacirlerine yönelik çok sayıda operasyon yapıldı. Bu operasyonla zehir tacirlerine son darbeyi vurduk. Halkımızı ve gençlerimizi zehirleyen bu tür suç örgütleriyle mücadelemiz sürecek."



CY(İÖ/İD)