Doğu illerinden getirilen uyuşturucuların Adana'da 'torbacı' olarak tabir edilen sokak satıcılarına dağıtılacağı bilgisi üzerine harekete geçen Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılak ve Organize Şuçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Büro Amirliği ekipleri, kent girişlerinde önlem aldı. Bir gün içinde 9 ayrı noktada gerçekleştirilen ve özel eğitimli dköpeklerin de kullanıldığı operasyonda, Adana, Batman ve Şanlıurfa plakalı 5 otomobil durdurulup, arandı. Detaylı aramalarda toplam 155 kilo 352 gram esrar ele geçirildi.

'JOKEYİM, YARIŞTAN DÖNÜYORUM' DEDİ 

Operasyonların birinde otomobili durdurulan Kerem K., arabadan jokeylerin kullandığı kask ve kamçıyı çıkarıp, "Ben jokeyim, yarıştan dönüyorum" dedi. Ancak bu söze inanmayan narkotik polisi, otomobilin bagajında yaptığı aramada poşetler içinde 26 kilo esrar buldu.

SARI- KIRMIZI- YEŞİL PUŞU

Diğer operasyonlarda ise buir araçta, uyuşturucularla birlikte sarı- kırmızı- yeşil renkli 13 poşu çıkması dikkat çekti. Narkotik polisi şüphelileri sorguya alırken, uyuşturucunun terör örgütü PKK'yla bağlantısı araştırılıyor.



MKA(OA/COŞ)