Diyarbakır'dan getirdikleri uyuşturucuyu İzmir'de, sokak satıcıları aracılığıyla piyasaya süren şebekeye daha önce yapılan baskınlarda 5 kişi, yaklaşık 102 kilo esrarla yakalandı. Bu 5 zanlıdan 4'ü, sevkedildikleri adliyede tutuklandı. Aynı şebekeyle bağlantılı olan kişilerin yeniden faaliyete geçtikleri bilgisini alan İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, çalışma başlattı.

ÜÇ İLDE EŞ ZAMANLI BASKIN

Ekiplerin araştırmalarının ardından kimlikleri belirlenen zehir tacirleri, uyuşturucuyu yola çıkarmaya hazırlandıkları sırada, İzmir, Diyarbakır ve Mardin illerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Baskınlarda, C.B., F.Y., S.Ş., S.T., S.T., İ.T. ve H.T. yakalandı. Zanlılara ait evlerdeki aramalarda ise, toplam 32 kilo esrar ile bir ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

KÖYDE HİNTKENEVİRİ YETİŞTİRİYORLAR

Zanlıların Diyabakır'a bağlı köyde yaşadıkları, burada yetiştirdikleri dişi hintkenevirinden esrarı elde ettikten sonra, yine İzmir'de bağlantı kurdukları ve gözaltına alınanlar arasında yer alan kişiler aracığıyla piyasaya sürmeyi planladıkları ortaya çıktı. Sorguları tamamlanan 7 zanlı, adliyeye sevkedildi.



TY(AÖ/AK)