İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık iki yıldır sürdürdüğü istihbari çalışma doğrultusunda, kentte yaşayan A.A.’nın liderliğindeki şebekenin, uyuştucu ticareti yaptığını belirledi. Takip sırasında, şebekenin, İstanbul ve Güneydoğu’daki illerden temin ettiği uyuşturucu maddeyi Alsancak, Kadifekale ve Çimentepe semtlerindeki sokak satıcıları vasıtasıyla piyasaya sürdüğü ortaya çıkarıldı.

Şebekeye yönelik İzmir, Gaziantep, Kilis ve Niğde’de önceden belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda, A.A.’nın da aralarında bulunduğu 7 kişi, gözaltına alındı. Baskın yapılan yerlerde, 27 gram kokain ile 22 gram esrar ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevkedilen 7 kişi, nöbetçi mahkemece tutuklandı.

POLİSLERİ ŞAŞIRTTI

Şebekenin elebaşı A.A.’nın, çevresinde 'Çakal' lakabıyla tanındığı belirlenirken, polise yakalanmamak için kullandığı yöntemler de şaşırttı. A.A.’nın, teknik takibe yakalanmamak için kendi telefonundan konuşmadığı, müşterileriyle de hiç bir araya gelmediği ortaya çıktı. A.A.’nın, telefonuna çağrı bırakan kişilere ankesörlü telefondan geri döndüğü, elemanları vasıtasıyla uyuşturucuyu ulaştırdıktan sonra müşterilerinin kendisine emanet ettiği, şifrelerini bildiği kredi veya banka kartlarından tahsilatı yaptığı saptandı.