Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Aydoğdu Mahallesi’nde sokak aralarında uyuşturucu madde satıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Polis, mahalleye telefon hattı tamir ekibi görevlisi gibi geldi ve 2 ay boyunca farklı sokaklara özel donanımlı minibüsü tamir aracı diyerek park etti. Ardından kurulan sistem polis merkezinden kumanda ile izlendi. Kamera sayesinde 2 ay boyunca 15 sokak satıcını esrar maddesi satarken saniye saniye görüntüledi.

Görüntüler yardımıyla uyuşturucu satan ve alan kişilerin kimliğini belirleyen KOM ekipleri, Çevik Kuvvet ve Asayiş Şubesi ekiplerinin de verdiği destekle dün mahalleye şafak baskını yaptı. 200 polisin yer aldığı baskında 11 adrese eş zamanlı operasyon yapıldı ve aranan 15 kişinin 10’u gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada içime hazır 500 fişek esrar ile 3 kilo bonzai ve 60 ecstacy hap ele geçirildi. Şüphelilerin evlerinde bulunan ve uyuşturucudan elde edildiği belirlenen 20 bin liraya da el konuldu.

Polisteki ifadelerinin ardından gözaltında bulunan Ş.T., S.S., A.T., H.A., O.A., N.T., M.N., E.A., A.B. ve U.B., Tekirdağ Adliyesi’ne sevk edildi. Şüphelilerin savcılıktaki sorgusu sürüyor. Olayla ilgili uyuşturucu madde aldığı belirlenen 40 kişi hakkında da 'Uyuşturucu madde kullanmak' suçundan işlem yapıldı. 



RY(LK/BT)