Poliste uyuşturucu madde kullanmayla ilgili 17 ayrı suç kaydı bulunan Taner Balıkçı, iddiaya göre, Seyhan İlçesi'ne bağlı Mirzaçelebi Mahallesi 31004 Nolu Sokak'taki evlerinde otururken, uyuşturucu krizi geçirdi. Uyuşturucu madde alacak parası olmadığı için kız kardeşinin yanında kalan annesi Sevinç Balıkçı'yı arayan Taner Balıkçı, "Bana uyuşturucu parası ver. Hemen buraya gel. Parayı getirmezsen evi yakarım. Herşeyi yakarım" diye tehdit etti. Uyuşturucu kullandığı, kendilerini darp ve rahatsız ettiği için birçok kere polise şikayet ettiği oğlunun tehditlerine aldırış etmeyen anne Sevinç Balıkçı, eve gitmediği gibi para da göndermedi.

ÖNCE DAĞITTI, SONRA YAKIP KAÇTI

Akşam saat 19.00 sıralarında annesini tekrar telefonla arayan Taner Balıkçı, olumsuz yanıt alınca önce üç katlı apartmanın ikinci katındaki evin içindeki eşyaları dağıttı. Ardından evi ateşe veren Balıkçı, kapıyı kilitleyip kaçtı. Bir süre sonra evden dumanlar yükselmeye başlayınca, komşular polise ve itfaiyeye haber verdi. Kısa sürede yangın yerine gelen itfaiye ekipleri söndürme çalışmalarına başlarken, polisler de etrafta güvenlik önlemi alarak meraklı kalabalığı dağıtmaya çalıştı.

MAHSUR KALANLAR OLDU

İkinci kattaki yangın nedeniyle çıkan dumanlardan, apartmanın üçüncü katında ikamet eden 2 kişi de dumandan etkilendi. Evlerini terk edemeyen 2 kişi, bir süre balkona çıkarak nefes almaya çalıştı. İtfaiye, balkonda mahsur kaanları evden çıkardı. İtfaiye ekipleri yaklaşık yarım saatte yangını kontrol altına alıp söndürdü.

'SONUNDA EVİ DE YAKTI'

Yanan evin bulunduğu sokağa gelen anne Sevinç Balıkçı, dizlerini döverek feryat etti. Komşuların ve diğer çocuklarının sakinleştirmeye çalıştığı Balıkçı, ağlayarak, "Senin gibi evlat olmaz olsun. Her yere şikayet ettim, ama yine başımıza bela oldu. Götürüp götürüp geri bıraktılar. Niye bırakıyorlar? Sonunda evi de yaktı" diye konuştu.

Ağabey Kemal Balıkçı ise, "Kardeşim hap ve esrar bağımlısı. Kendisi uyuşturucu müptelası. Telefonla annemi arayıp para istemiş. Tehdit etmiş. Evi yakacağını söylemiş. Sonunda evi de yaktı. Biz onu her yere şikayet ettik, ama bir türlü bizim başımızdan almadılar. İlla birine bir şeyler mi olması gerekiyor?" dedi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polisler, saklandığı bir kafeteryada Taner Balıkçı'yı yakalayarak emniyete götürdü. 7 kardeşi olan Taner Balıkçı'nın babasının hastanede kanser tedavisi gördüğü, annesinin de bir süre önce diğer çocuklarının yanında kalmaya başladığı öğrenildi.



YB (YB/RT)