Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçıkçılık ve Organize Suçlara Büro Amirliği ekipleri, istihbarat çalışmasıyla uyuşturucu sattıkları belirlenen bir çeteyi 4 ay süreyle teknik ve fiziki takibe aldı. Takip sonucu, çete üyelerinin İstanbul ve Diyarbakır'dan getirdikleri uyuşturucuları Muğla ve ilçesi Bodrum başta olmak üzere Antalya, İzmir, Denizli ve Aydın'daki turistik tatil beldelerindeki eğlence merkezlerinde sattıkları belirlendi. Bunun üzerine harekete geçen polis, geçen pazartesi günü 7 ilde birden eş zamanlı operasyon düzenledi. 4 teknenin de aralarında bulunduğu toplam 45 adreste, narkotik köpeği 'Black' ile yapılan aramalarda, 25 kilo 661 gram esrar, 65 ecstasy ve bonzai sentetik uyuşturucu hap ele geçirildi. 17'si Bodrum'da, toplam 32 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlardan, çete lideri olduğu ileri sürülen K.A.'nın da aralarında bulunduğu 22'si adliyeye sevk edildi. Diğer 10 şüpheli ise polisteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden, çete lideri olmakla suçlanan K.A. ile K.G., Z.K.A., F.P., H.A., F.G., M.P., S.T, İ.B., Ö.K., R.D., Ü.Y., A.A., T.E., Ö.G., A.B., H.A., İ.T., E.K. ve D.S. mahkemece tutuklandı. O.T. ve K.T. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.



NK(AÖ/CK)