İstanbul Narkotik polisi yaklaşık 1 yıldır sokaklarda ağırlıklı olarak eroin satan bir uyuşturucu şebekesini takibe aldı. Yapılan takip sürecinde, delillendirme için ara operasyonlarda 30 kişi gözaltına alındı. Şebekeden uyuşturucu aldığı belirlenen zanlıların ifadelerinden de yararlanan narkotik polisi, soruşturmayı genişletti.


EŞZAMANLI OPERASYONLA 22 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI


Yapılan çalışmanın ardından geçtiğimiz Cuma günü İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü Yurtiçi  Uyuşturucu ile Mücadele Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. İstanbul’da 4 ilçe ile, Trabzon, Antalya ve Tekirdağ’da eşzamanlı operasyonlar yapıldı. Yapılan baskınlarda 22 kişi gözaltına alındı.


OPERASYON ANI POLİS KAMERASINDA


Şüphelilere yönelik düzenlenen operasyon polis kamerası tarafından da görüntülendi. Görüntülerde, sabaha karşı polisin araçlarıyla adreslerine doğru ilerlemesi görülüyor. Operasyondan sorumlu emniyet amirinin “bağlı ekipler, malum adrese girmek üzereyiz; gerekli emniyet tedbirleri alınsın, herhangi bir aksaklığa meydan verilmesin" anonsuyla operasyon başlıyor. Daha sonra özel harekat polislerinin adreslere girişleri görülüyor. Bir adrese ulaşan ekiplerin “polis, açar mısın kapıyı" deyip adrese girmesi de görüntülerde yer alıyor.


ARAMALARA NARKOTİK KÖPEĞİ DE KATILDI


Adreslerde yapılan aramalarda , eğitimli narkotik köpeği, Lady de katıldı. Lady, bir yatak odasında yapılan aramada, yatağın altında, uyuşturucu madde ile uyuşturucu alımında kullanılan, bir metal tepsi ve bir kaşık buluyor. Adreste yapılan aramalarda bir zanlının üzerinden “taş" adı verilen bir uyuşturucu madde bulunuyor.


SAYISAL KUPONUNDAN UYUŞTURUCU ÇIKIYOR


Görüntülerde başka bir adrese giren polisin, sarılı vaziyette sayısal loto kuponu buluyor, katlı haldeki kuponun açılması ile, içindeki uyuşturucu madde tespit ediliyor. Yapılan aramalarda aynı adreste, uyuşturucudan kullanıldığı düşünülen paralara da el konulduğu görülüyor.


ARAMALARDA PAKETLER HALİNDE UYUŞTURUCU BULUNDU


Polisin adreslerde ve zanlıların üzerinde yaptığı aramalarda 721 gram eroin, 200 gram esrar, 1583 adet ecstasy hap, 18 adet uyuşturucu bağımlılarının tedavisinde kullanılan kırmızı reçete ile satılan ve bağımlılık yaptığı bilinen hap ele geçirilirken, bin 390 TL, 810 Euro, bin 965 ABD Dolara da el konuldu.


HER TAŞIN ALTINDAN "O" ÇIKIYOR Gözaltına alınan 22 zanlı İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgularının ardından bu sabah Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Zanlılar arasında bir ilaç firmasında müdürlük yapan Emre K.’nın ve 2009’da Begüm Veral’ın uyuşturucudan ölümü ile ilgili olarak Begüm Veral’a uyuşturucuyu verme ididası ile tutuklanan ve 9 ay cezaevinde yattıktan sonra serbest kalan Atasev C.’nin de bulunması dikkat çekti.


HER TAŞIN ALTINDAN "O" ÇIKIYOR


Begüm Veral, 2009 yılında aşırı dozda eroin kullanarak hayatını kaybetmişti. Yapılan incelemelerde Begüm Veral’ın günlüklerinde Atasev C.’nin isminin olduğu tespit edilmişti. Begüm Veral, o günlükte uyuşturucuyu Atasev C.’den aldığını yazmış ve bunun tespiti üzerine Atasev C., tutuklanmıştı. Atasev C. tutuklandıktan 9 ay sonra serbest kalmıştı. Atasev C.’nin adı 2011’de ev arkadaşı Ahmet İnan’ın aşırı dozda uyuşturucudan ölmesi ile tekrar gündeme gelmişti. İfadesi alınan Atasev C.’nin Ahmet İnan’a uyuşturucu verdiği ile ilgili bir bulgu tespit edilememişti.


ADINA BROŞÜR HAZIRLATILMIŞTI


Begüm Veral adına ailesi tarafından internet sitesi kurulmuş emniyet tarafından hazırlanan “Yaşanmış hikayeler serisi – Begüm’ün annesi" adlı uyuşturucunun zararlarına yönelik broşürle de Begüm Veral’ın yaşadıkları annesi Yeşim Argun’un dilinden anlatılmıştı.


HA (FOTOĞRAF)