İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 6 - 21 Ekim tarihleri arasında esrar kaçakçılarına yönelik 8 ayrı operasyon gerçekleştirdi. Ümraniye ve Fatih'te gerçekleşen operasyonlarda, 600 kilogram esrar ele geçirildi.


SON OPERASYONUN TAKİP ANLARI KAMERALARA DA YANSIDI


Yapılan 8 ayrı operasyondan, 21 Ekim’de gerçekleştirilen son operasyonun takip görüntüleri polis kameralarına da yansıdı. 110 kilo uyuşturucu ele geçirilen ve 6 kişinin gözaltına alındığı o operasyonda, polisin şüphelileri an be an takip ettiği görülüyor. Yapılan takip sırasında telsiz konuşmaları ile aracın konumu diğer ekiplere de bildiriliyor. Anonslarda önce aracın Sultanbeyli’yi geçtiği, daha sonra çok hızlı olduğu bildiriliyor. Ardından operasyon amiri tarafından trafiğin aktığı dile getirilerek “aman dikkat edin" anonsu yapılıyor. Polisi fark edip hızını arttıran araç, Çamlıca Gişeler’e gelindiğinde durduruluyor. Hareketli anların yaşandığı görülürken, araçtan indirilen şüphelinin yere yatırılıp gözaltına alındığı anlarda görüntülerde yer alıyor.


ARKA KOLTUKTAN ESRAR TORBALARI ÇIKTI


Şüphelinin gözaltına alınmasının ardından emniyet otoparkına götürülen otomobilde yapılan aramalar da kameralara yansırken, lüks otomobilin arka kapısı ve bagaj kapağının açılması ile esrara ulaşıldığı görülüyor. Plastik poşetler içerisindeki esrarların çıkarılması ve sergilenmesi ile gözaltına alınan şüphelilerin adliyeye sevk edilmesi de kameraya yansıyan görüntüler arasında yer alıyor.


36 ŞÜPHELİNİN 30’U TUTUKLANDI


Yapılan operasyonlarda, gözaltına alınan 36 şüpheliler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgularının ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilirken, şüphelilerden 6’sı serbest kalıdı, 30 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.