İstanbul Narkotik polisi 4 ay önce başlattığı bir çalışmayla İran’dan Türkiye’ye uyuşturucu getirmeye çalışan bir şebekeyi takibe aldı. Diş polikliniği işleten Halil D.'nin ele başılığını yaptığı öne sürülen şebeke, 4 ayda uyuşturucu ticareti için bir kaç girişimde bulundu ancak başarılı olamadı. Takiplerini dikkatlice devam ettiren polis, Haziran ayı başında şebeke elebaşının Hakkari üzerinden uyuşturucu getirmeyi planladığını belirledi.


Takipler derinleştirilince Halil D.’nin, şebeke üyesi Kemal U.’yu uyuşturucu getirmesi için Hakkari’ye gönderdiği belirlendi. Yapılan takipte Kemal U.’nun Hakkari’ye gittiği ve bir otomobil satın aldığı tespit edildi. İran üzerinden gelen uyuşturucuyu Yüksekova'da teslim alan Kemal U., eroini bu otomobilin bagajına zulaladı. Kemal U. İstanbul’a doğru yola çıkarken, İstanbul Polisi aynı şebekeyi Kocaeli Polisi’nin de takip ettiğini öğrendi. Bu aşamadan sonra iki ilin narkotik ekipleri birlikte çalışmaya başladı. Polisin adım adım takip ettiği Kemal U. uyuşturucu zulalı otomobille 18 Haziran’da İstanbul’a ulaştı. Daha sonra uyuşturucuyu Türkiye’ye getirten diş polikliniği işletmecisi Halil D. ile Halkalı’da buluştu. Polis, şebeke lideri Halil D.’nin uyuşturucuyu satacağı kişilerle buluşmasını bekleyerek operasyon için start vermedi.


OTOPARKTA BASKIN YAPILDI


Buluşmanın ardından Kemal U. ve Halil D. iki ayrı otomobille Küçükçekmece'de bir otoparka gitti. Otoparkta bir süre bekleyen uyuşturucu tacirleri, eroini satacakları Köroğlu B. ve Şakir B. ile buluştu. Açık otoparkta otomobilin arka bagajındaki zulayı açan Halil D., uyuşturucuyu teslim etmeye başladığı sırada polis baskın düzenledi. 4 kişiyi kıskıvrak yakalayan narkotik polisi 14 kilo 500 gram eroin ele geçirdi. Uyuşturucunun bulunma anları polis kameralarına da yansıdı. Gözaltına alınan zanlılar, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin bitmesinin ardından çıkarıldıkları İstanbul Adalet Sarayı’nda tutuklanarak cezaevine gönderildi.


(BB)