Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, sokakta uyuşturucu sattığı belirlenen kişileri takibe aldı. Yaklaşık üç ay boyunca izlenen şüphelilerin, uyuşturucu İstanbul ve Sakarya’dan temin ettikleri belirlendi. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ekipleri önceki gün düzenlediği operasyonda, İstanbul ve Sakarya’da evlerinde uyuşturucu imal eden ve satışını yapan 7 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise 4 farklı adreste uyuşturucu laboratuarı kurulduğunu ortaya çıkardı.

KİLOLARCA UYUŞTURUCU MALZEMESİ ELE GEÇTİ

Yapılan incelemede İstanbul ve Sakarya’daki laboratuvarda kullanılan sentetik uyuşturucu maddelerinin yurt dışından kargo ile getirildiği tespit edildi. Laboratuar evlerde inceleme yapan polis, 40 kilo 400 gram uyuşturucu yapımında kullanılan beyaz toz, 100 kilogram bitki, 690 kapsül şeklinde uyuşturucu hap, 30 gram uyuşturucu yapımında kullanılan yeşil ve sarı renkli toz, 5 kilogram kırmızı gıda boyası, 4 gram esrar maddesi, metal baskı aparatları, hap yapımında kullanılan elektrikli baskı aparatı, mikser ve uyuşturucu maddelerini kurutmada kullanılan davul fırın, 599 gram adaçayı, 16 tabanca fişeği ele geçirdi.

TEKİRDAĞ'A GETİRİLDİLER

İstanbul, Sakarya ve Tekirdağ’da gözaltına alınan B.Ş.(23), E.S.(26), M.Y.(23), Z.Y.(31), N.S.(27), M.D.(47), Y.A.(36) sorguları için Tekirdağ Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

Tekirdağ Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, sokakta uyuşturucu satan kişilere yönelik operasyon düzenlendiğini ifade ederek şöyle dedi:

"Son dönemde uyuşturucu şikayetiyle hastaneye gidenlerin Bonzai maddesi kullandığı tespit edildi. Bununla birlikte sokakta uyuşturucu satan kişiler ekiplerimizce takibe alındı. Yapılan baskınlarda Tekirdağ’a getirilen uyuşturucu maddelerinin İstanbul ve Sakarya’da laboratuarlarda imal edildiğini belirledik. Olayla ilgili gözaltına alınan 7 kişinin sorgusu sürüyor."

Ele geçirilen uyuşturucu ve imalatında kullanılan malzemelerin değerinin 3 milyon lira olduğu belirlenirken, polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.



RY(LK/COŞ)