İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde 1.5 yaşında göreve başlayan özel eğitimli köpeklerden 'Dingo', birçok operasyonda görev aldı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yaptığı tayin ile 'Dingo', eğiticisi Cengiz Kozak ile birlikte Yalova’ya gönderilerek Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nde (KOM) göreve başladı.

7 yaşındaki Golden Retriever cinsi köpek Yalova’da basına tanıtıldı. Dingo'nun 2 yıl daha görev yaptıktan sonra Yalova'da emekliye ayrılacağı belirtildi. Birçok başarılı operasyonda görev alan Dingo, görev süresi boyunca 25 büyük operasyonda kullanıldı. Köpeğin bugüne kadar 200 kilo kokain, 100 kilo metanfetamin ve 100 kilo Afyon sakızının bulunmasını bağladığı ifade edildi.

KOM Şube Müdürü Reşat Beceren, 'Dingo'nun eğitmeni ile birlikte Yalova'ya tayin edildiğini, kısa sürede birkaç operasyonda kullanıldığını ve uyuşturucu ele geçirilmesini sağladığını söyledi. Beceren, şöyle dedi:

"Bundan sonraki operasyonlarımızda 'Dingo' ile çok başarılı işler yapacağımızı düşünüyoruz. Tavsiyem bundan sonra kimse bu işlere bulaşmasın. 7 yaşındaki köpeğimiz, 9 yaşında Yalova’dan emekli olacak. Yalova’da emekliye ayrıldıktan sonra bu köpeğimiz yine Emniyet Müdürlüğü tarafından uygun görülen bir bakıcıya verilerek sahiplendirilecek."



SG(FK/İD)