Van 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde iki yıl önce açılan ve sanıkları arasında Amasra İlçe Emniyet Amiri Ekrem Eren Ermiş ile Van Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi Müdürü Kenan Özkan’ın da aralarında bulunduğu 4’ü tutuklu toplam 13 sanıklı davanın karar duruşması yapıldı. Mahkeme, uyuşturucu kaçakçılarıyla telefon görüşmeleri teknik takibe takılan ve olaydan sonra bir süre tutuklu kalan dönemin Amasra Emniyet Amiri Ekrem Eren Ermiş’e, 'uyuşturucu madde ticareti yapmak amacıyla kurulmuş suç örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek’ suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

'Suç işlemek amacıyla kurulmuş örgüte üye olmak’ suçlamasıyla yargılanan Van Emniyet Müdürlüğü eski Çocuk Şubesi Müdürü Kenan Özkan iile sanıklardan Mustafa Aydın beraat etti.

Sanıklardan Van merkez ile Çatak ve Erciş ilçelerinde ele geçirilen uyuşturucularla ilgili de Emin Aydın 60 yıl 6 ay, Mahmut Aydın ve Abdulselem Özdemir 55'er yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Diğer sanıklar Şerafettin Ersanlı’yı 25 yıl, İdris Işık, Oktay Kılıççeken, Murat Aydın ve İlyas İlhan’ı 12 yıl 6’şar ay, Fatih Aydın ile Fuat Can’ı ise 1 yıl 3’er ay hapis cezasına çarptırıldı.



OB(FE/ESM)