Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri, 8 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından 3 gün önce Antalya, İstanbul, Şanlıurfa, Diyarbakır, Ankara ve Mersin'de uyuşturucu satıcılarına yönelik 100 polisin katıldığı, 'Köy Pınarı' adı verilen operasyon düzenledi. Operasyonda Savaş K., İbrahim O., Feridun A., Erkan K., Tufan S., Mehmet T., Yaşar B., Mustafa A., Mehmet P., Mustafa A., Süleyman E., Ramazan M. ve Olcay T. gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde ve kaldıkları yerlerde yapılan aramalarda, 426 kilo esrar ile değişik markalarda 3 bin 350 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Polisin 8 ay önce başlattığı operasyon süresince çete üyesi oldukları öne sürülen 23 kişinin daha önceki dönemlerde tutuklandığı belirtilmişti.

Son operasyonda gözaltına alınan şüpheliler, sorgularının ardından sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 11'i, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'örgüte liderlik ve üyelik yapmak', 'örgüt faaliyetleri kapsamında uyuşturucu ve sigara kaçakçılığı yapmak' suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ramazan M. ve Olcay T. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Böylece 'Köy Pınarı' operasyonunda tutuklananların sayısı 34'e ulaştı.

Çetenin, Antalya'da 'Zeytinköy' olarak bilinen Yeşildere, Doğuyaka ve Gebizli mahallelerindeki sokak satıcılarına uyuşturucu temin ettiği belirtildi. Polisin yaptığı operasyonlarda eskortlu otomobiller, kamyon kasaları ya da otobüs kargosuyla kente uyuşturucu getiren şüphelilerin her seferinde yeni bir yöntem bulduğu, eğitimli köpeklerin koku duyarlılığını yitirmelerini sağlamak amacıyla uyuşturucu maddeleri isot biber ve salça ile sardıkları saptandı.



SK(SU/CK)