Emniyet Müdürlüğü'nün 155 Polis İmdat hattını arayan kimliği belirsiz bir vatandaş, Huzurevleri Mahallesi'ndeki bir evde uyuşturucu paketlendiğini ihbar etti. İhbar üzerine eve baskın düzenleyen Narkotik Büro Amirliği ekipleri, İHYA-DER Adana Şube Başkanı Ekrem E., Fikret A. ile fuhuştan kaydı bulunan Elmas K. ve ablası Yasemin.K.'yı gözaltına aldı. Evde yapılan aramalarda, rulo halinde paketlenmiş 3 gram esrar ile namlusu değiştirilerek bilye atar haline getirilmiş kurusıkı tabanca ele geçirildi.

FARKLI İFADELER

Uyuşturucu suçlamasını kabul etmeyen şüpheliler, Emniyet Müdürlüğü'nde sorguya alındı. Dernek Başkanı Ekrem E. İfadesinde, "Ben dernek için yer arıyordum, eskiden tanıdığım Fikret, evinin yakınlarında bir bina olduğunu, kiralayabileceğimizi söyleyip beni çağırdı. Evine gittim, çay içtikten sonra bakmayı teklif etti. Evde 2 kadın vardı, eşi ve baldızı olduğunu söyledi. Bunun üzerine ben de sıkılarak da olsa girdim. Bir kaç dakika sonra da polis baskın yaptı" dedi.

Evde Ekrem E. ile para karşılığı birlikte olduğunu ileri süren kadınlardan Elmas K. da sorgusunda, "Ben Ekrem E. ile birlikte oldum. Ablam ile diğer adamın birlikte olup olmadığını görmedim" dediği ileri sürüldü.

SAVCI SERBEST BIRAKTI

Hizbullah terör örgütüne üye olmak suçundan suç kaydı bulunduğu belirtilen Ekrem E. ve Fikret A., Elmas K. ve Yasemin K., uyuşturucu ticareti yapmak suçlamasıyla sevk edildikleri Cumhuriyet Savcısı tarafından serbest bırakıldı.  Ekrem E., kendisine komplo kurulduğunu öne sürdü.



FK(OA/COŞ)