Oğulları 21 yaşındaki Yiğit ve 23 yaşındaki Kemal'in 12 yıldır eroin bağımlısı olduğunu, çocuklarını kurtarmak isterken 5 yıl önce kendisinin de uyuşturucuya alıştırıldığını gözyaşlarıyla anlatan Emine Çetin, bir park köşesinde kriz geçirerek ölmek istemediklerini söyledi.

HER ŞEY AİLENİN PARÇALANMASIYLA BAŞLADI

Oğullarıyla birlikte uyuşturucunun esiri olan Emine Çetin'in dramı, şiddet uygulayan eşinden boşanmasıyla başladı. Ailesinin maddi durumu iyi olan Emine Çetin, biri kız 4 çocuğuyla hayatını sürdürmeye başladı.

Babasız büyüyen çocuklardan Yiğit Çetin, 11 yaşındayken evden kaçtı. Yiğit Çetin, bir hurdacıda çalışan arkadaşının yanında kalmaya başladı. Hurdacıda kendinden büyük kişiler esrar içerken meraklanan Yiğit Çetin, kötü arkadaşının da ısrarıyla uyuşturucuya alıştı. Aynı çevreye giren ağabey Kemal Çetin de kardeşinin kaderini paylaştı. İki kardeşin esrarla başlayan uyuşturucu alışkanlığı eroine kadar uzandı.

OĞLU KIYAFET DENERKEN KOLUNDAKİ MORLUKLARI GÖRDÜ

Anne Emine Çetin, oğullarının eroin bağımlısı olduğunu tesadüfen öğrendi. 5 yıl kadar önce çocuklarıyla alışverişe çıkan Emine Çetin, kıyafet deneyen Kemil Çetin'in kolundaki morlukları fark etti. Oğullarıyla konuşan Emine Çetin acı gerçeği öğrenince yıkıldı. Kemal Çetin'i tedavi için ikna eden Emine Çetin, onu hastaneye yatırdı. Bir ay tedavi gören Kemal Çetin, hastaneden taburcu edildiği gün yine krize girip, eroin şırıngasını yeniden koluna batırdı. O günden sonra da kurtulamadı.

Çocuklarını düştüğü bataklıktan kurtarmaya çalışan Emine Çetin, uyuşturucu tacirlerinin tuzağına düştü. Çocukları gözünün önünde olsun, başlarına kötü bir şey gelmesin diye kendi elleriyle uyuşturucu alan Emine Çetin, kısa sürede oğulları gibi eroinman oldu.

Evini ve evinin tüm eşyalarını dahi satmak zorunda kalan Emine Çetin ve oğulları sokaklarda yaşamaya başladı.

Emine Çetin, uyuşturucudan uzak tutmayı başardığı kızını İstanbul'daki teyzesinin yanına, küçük oğlunu ise anneannesine emanet etti. Yaklaşık 4 yıldır sokaklarda yatıp kalkan Emine Çetin bir akrabalarının telkinleriyle uyuşturucudan kurtulmaya karar verdi. Kendi içinde hesaplaşan Emine Çetin, zehir batağından 2 oğlunu da çekip almak için mücadele başlattı.

Emine Çetin, Yiğit Çetin'i ikna etmeyi başardı. Kemal Çetin ise annesi ve kardeşinin bu kararına sessiz kaldı.

'KURTULMAK İSTİYORUZ'

Oğullarıyla düştüğü uyuşturucu batağından kurtulmak için yardım isteyen Emine Çetin, "Eroin almak için evimizi ve tüm eşyamızı sattık. Sırf gözümüzün önünde olsunlar diye kendi ellerimle öz çocuklarıma eroin getirdim. Maddi olarak tükendik ve 4 yıldır sokaklarda yaşıyoruz. Bir park köşesinde çırpınarak ölmek istemiyoruz. Oğlum Yiğit'i ikna ettim, tedavi olmak istiyoruz. Devlet bize sahip çıkarsa, diğer oğlum Kemal'i de ikna ederim" dedi.

Kötü arkadaş kurbanı olup, hayatı kararan Yiğit Çetin ise "Evden kaçıp, kalmaya başladığım hurdacıda uyuşturucuya alıştım. 10 yıldan beri kullanıyorum. Bugüne kadar eroine ulaşmak için hırsızlık yaptım. Uyuşturucu da sattım. Ama şimdiye kadar bir kez yakalandım. Benden bir yıl kadar sonra ağabeyim Kemal uyuşturucuya başladı. Ama artık bu illetten kurtulmak istiyoruz" diye konuştu.



FK(OA/SS)