Kırklareli Üniversitesi’nin organizasyonu ile kente gelen Süheyl-Behzat Uygur kardeşler, yeni tiyatro oyunları olan ‘Benimle Oynar Mısın?’ ile tiyatro severlerin karşısına çıktı. Kırklareli rektörlük binasındaki oyunlarıyla hayranları ile buluşan Uygur kardeşlerin, yaklaşık 2 saat süren oyunları beğeni topladı. 

"TÜRKİYE'NİN HER YERİNDE TİYATRO YAPIYORUZ"

Oyundan önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Behzat Uygur, usta tiyatrocu Nejat Uygur’u hem baba hem de ustaları olarak gördüklerini kaydederek şunları söyledi:

“Nejat Uygur’un oğlu olmak bizim açımızdan iki yönden çok önem taşıyor. Birincisi Baba Nejat Uygur. Onu anlatmak hakikaten çok zor, baba-oğul olarak çok önemli paylaşımlarımız oldu. Arkadaş gibi olduğumuz bir insandır Nejat Uygur. Diğer ustamız olan Nejat Uygur vardı. Süheyl ve ben baba-oğul ilişkisinde babamızla birlikte hayatı paylaştık, sahneleri paylaştık. Türkiye’yi dolaştık birkaç defa. Böyle bir ustanın evlatları olmak ciddi sorumluluk duygusu taşıtıyor bize. O sorumluluk duygusu ile her ne olursa olsun tiyatromuzu sürdürüyoruz. Nejat babanın yaptığı gibi sadece İstanbul, İzmir, Ankara’da değil Türkiye’nin her yerinde tiyatro yapıyoruz. Türkiye’yi karış karış dolaşıyoruz. Bu sorumluluğumuzu da sonuna kadar yerine getireceğiz”

“NEJAT UYGUR ÇOK OTORİTER VE DİSİPLİNLİDİR”

Babaları olan Nejat Uygur’un çok disiplinli biri olduğunu ifade eden Behzat Uygur, “Babam iş yerinde ve tiyatroda son derece disiplinli bir insandı. İnsandı diyorum biliyorsunuz son beş yıldan beri tiyatro yapamıyor. Evde bizleri çok iyi yetiştirdi. Evde çok eğlenceli bir insandı. O yıllarda tiyatro çok zor ve meşakkatli olduğu için insanı sinirlerini biraz geriyor. O sinir birazcıkta olsa eve yansıyordu. Tiyatro denince Nejat Uygur çok otoriter ve disiplinlidir. Bizde babamızın yolunda gidiyoruz. Sahne de aynı aileden baba, anne, oğul, gelin, torun olarak oynayan tiyatrocu bir aileyiz” dedi.

“SİNEMA YAPMAK GİBİ DERDİMİZ YOK”

Tiyatro oyuncularının mutlaka sinema filmi çekmeleri gerekiyormuş gibi bir düşünce oluştuğunu ifade eden Behzat Uygur, keyif aldıkları sürece tiyatro oynamaya devam edeceklerini söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz keyif aldığımız sevdiğimiz, benimsediğimiz işlerin içinde olduk. Hatta bu çerçevede birde albüm yaptık. Bizim hedefimiz sinema filmi yapmak değil. Biz tiyatromuzu sürdürmek istiyoruz. Bu kadar deli olmadık sinema filmi yapmak için. Tiyatrocu olmanın televizyona çok faydası oldu. Yıllardan beri yaptığımız Şahane Pazar’daki seyircimizi bizler tiyatro seyircisi olarak gördük. Stüdyoyu tiyatro sahnesi olarak gördük. Tiyatronun bu anlamda bizlere televizyondan böyle bir faydası oldu. Birde özel tiyatrolarla ilgili vergi sorunumuzu bir an önce halletmelerini, vergiden muaf tutmalarını istiyoruz. Çünkü özel tiyatroların belini büken en baş konulardan birisi de budur. Ondan sonra şöyle bir durum ortaya atılıyor. İşte devlet tarihi filmlere çok ciddi bütçe ayırıyor. Birden herkes tarihi film yapmaya başlıyor. Bunu ben çok doğru ve etik bulmuyorum. Devlet para veriyor diye ona proje yaparsan o tuhaf olur. Özel tiyatrolarla ilgili bir an önce vergi kanunun çıkması gerekmektedir”

Yaklaşık iki saat süren oyunlarının ardından seyircilerle sohbet eden Süheyl-Behzat Uygur kardeşler, hayranlarıyla bol bol fotoğraf çektirdi.



AÜÜ(LK/AK)