Merkez Selçuklu İlçesi Zeki Altındağ İlköğretim Okulu 3'üncü sınıf öğrencisi Fatih Kocaker, üvey annesi L.K.'nin, altını ıslattığı gerekçesiyle banyoda cinsel organını, vücudunun bir bölümünü ve yüzünü tutuşturduğu gazete kağıtlarıyla vurarak yaktığı iddiasıyla 6 Temmuz 2011'de Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. İşkence sırasında yabancı cisim sokularak, bağırsak delinmesi ve bağırsaktaki dışkının karın içine yayılması nedeniyle Fatih Kocaker, 40 gün süren tedaviye rağmen kurtarılamadı. Fatih Koçaker'in ölümü ardından gözaltına alınan üvey anne L.K., tutuklandı. Önce serbest bırakılan babası S.A.K. ise, daha sonra tutuklandı.

İKİZ BEBEKLERE DURUŞMA SIRASINDA TEYZELERİ BAKTI 

Konya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu L.K. ile S.A.K. son kez hakim karşısına çıkarıldı. Öceki duruşmaya da ikiz bebekleriyle tutuklu bulunduğu Alanya Kapalı Cezaevi'nden getirilen L.K., karar davasına da yine yaklaşk 4 aylık bebekleriyle geldi. L.K., ikiz bebeklerini duruşma sırasında kız kardeşlerine teslim etti. 

"PSİKOLOJİSİ BOZUKTU KENDİ KENDİNE YAPMIŞTIR"

Mahkeme heyeti, suçlamaları kabul etmeyen L.K.,'ya, son sözünü sordu. L.K., "Çocğun psikolojisi bozuktu. Bütün bunları kendi kendisine yapmıştır. Ben suçsuzum." dedi.

Cumhuriyet Savcısı da, bir önceki duruşmadaki esas hakkındaki görüşünde L.K. hakkında 'işkence sonucu ölüme sebiyet verme' suçuyla yargılanma istemini yanlış verdiğini belirtip, L.K.ya 'Kasten yaralama' suçundan ceza verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti ise, üvey anne L.K.'ya 'Eziyet etmek suretiyle çocuğu kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, baba S.A.K.'yı da 'yükümlülüğün ihmali ile ölüme neden olmak' suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezası verildiğini açıkladı.

''KADINLAR GÜNÜNDE ALDIĞIM CEZAYI BAKIN''

Aldığı cezayı duyan L.K. da, ''Kadınlar gününde aldığım cezaya bakın. Ama ben hakkımı arayacağım. Ben suçsuzum" dedi.



HD(İA/İD)

-----------------------------

L.K.: Leyla Koçaker

S.A.K.:Seyit Ali Koçaker