Olay, geçen yıl 13 Temmuz'da meydana geldi. Uzun yıllar yurt dışında çalışıp emekli olduktan sonra Ereğli'ye dönen Tahsin C., 10 yıl önce A.C. ile 2'nci evliliğini yaptı. Tahsin C., iddiaya göre eşinden boşandıktan sonra yanlarında kalmaya başlayan eşi A.C.'nin ilk eşinden olan kızı N.A.'ya, "Benimle birlikte ol, sana ne istersen alırım" diyerek cinsel saldırıda bulundu. N.A.'nın şikayeti üzerine gözaltına alınıp tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Tahsin C. hakkında 'Cinsel saldırı' suçundan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada tutuksuz sanık Tahsin C. ve avukatı hazır bulunurken, üvey kızı N.A. ile eşi A.C. katılmadı. Duruşmada okunan iddianamede, Tahsin C.'nin, üvey kızına, 'Benimle birlikte ol, sana ne istersen alırım' diyerek omzunu ve bacaklarını ellediği belirtildi. Sanık Tahsin C. ise suçlamayı kabul etmedi. Üvey kızının kendisini evden atmaya çalıştığını ileri süren Tahsin C., şöyle dedi:

"Kızı bizim yanımıza taşınınca, annesiyle aramız açıldı. Beni evden atmak için iftira attılar. Suçlamaları kabul etmiyorum. Bu olaylar nedeniyle eşimle boşanma kararı aldık. Boşanma davası sürüyor. Ayrıca N.A., beni darp etti. Bununla ilgili de Ereğli Asliye Ceza Mahkemesi'nde davamız var."

Mahkeme heyeti, Tahsin C.'nin eşi A.C.'nin tanık olarak dinlenmesi ve N.A. ile ilgili beden ve ruh sağlığının bozulup bozulmadığına ilişkin Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek rapor için duruşmayı erteledi.



GG(EE/BT)