Futbol sahası çizimi ve spor salonu zemin yapımı işiyle uğraşan Durali Yıldız, çocukluğunda üvey babasından dayak yedikten sonra 8 kilometre ilerideki babaannesinin evine giderken karanlıktan korktuğu için hızla koşmaya başladığını söyledi. Henüz 6 yaşındayken babası Cafer Yıldız'ın, çayda boğulması sonucu yaşamını yitirdiğini belirten Yıldız, şunları anlattı:

''Babam öldükten annem Raziye ikinci evliliğini yaptı. Üvey babam kısa bir süre sonra bana şiddet uygulamaya başladı. Sürekli dayak yiyordum. Dayak yedikten sonra gözyaşları içinde evi terk edip yaklaşık 8 metre ilerideki babaannemin yanına gidiyordum. Tabii hava karanlık olduğu için korkuyordum. Koşarak babaannemin yanına gidiyordum. Bu olayı sürekli yaşıyordum. O korku sayesinde başlayan koşu sayesinde iyi bir atlet oldum.''

Üvey babasının şiddetinden kurtulmak için 8 yaşında yetiştirme yurduna yerleştiğini belirten Yıldız, şunları söyledi:

''Yetiştirme yurdunda disiplinli yaşamayı öğrendim. Reşit olana kadar yurtta kaldım. Bu sırada benim hızlı yürüyüp, koştuğumu gören okuldaki öğretmenlerin beni atletizme yönlendirdi. Onlar sayesinde spora başladım. Yurttan ayrıldıktan bir sonra Hollanda'ya gittim. Orada spora ara verdim. 16 yıl sonra Türkiye'ye döndükten sonra yeniden spora başladım. Bugüne kadar atletizmde 10 Türkiye birinciliğim bulunuyor.''

Geçen eylül ayında İzmir'de yapılan 22'nci Balkan Veteranlar Atletizim Pist Şampiyonası’na Konya Büyükşehir Belediyesi sporcusu olarak 55-59 yaş grubunda 3 bin metre engelli koşuda yarışıp Balkan şampiyonu olduğunu hatırlatan Yıldız, yine aynı şampiyonada 1500 metre yarışını da 4 dakika 52 saniyelik dereceyle Balkan ikincisi olarak tamamladığını kaydetti.

Düzenli ve disiplinli bir hayatının olduğunu ifade eden Yıldız, ''Gece evde misafir dahi olsa 22.00 sıralarında yatar ve sabah ezanında kalkar, sporumu yaparım. Eşim de benim en büyük destekçim. Adeta benim antrenörüm gibidir'' dedi.



ÖÇ(İA/İD)