Üvey anne Mecburiyet S., Şakirpaşa Polis Merkezi Amirliği'ndeki ifadesinin ardından Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla serbest bırakıldı. Hastanedeki tedavisi tamamlanan R.S. ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü görevlilerince yurda yerleştirildi. Serbest kalmasının ardından Uçak Mahallesi'ndeki evine gelen Mecburiyet S., "R.'ye 5 yıldan beri ben bakıyorum. Kesinlikle dövmedim, aksine o beni dövmeye kalkıştı" diye kendini savundu.

Küçük kızın bir yıldan beri psikolojik sorunları olduğunu söyleyen baba Kürci S., "İlkokulu bitirdikten sonra Kuran kursuna devam etti. Bir yıl öncesine kadar hiçbir şeyi yoktu. Geçen yıl psikolojik sorunlar yaşamaya başladı. 2,5 ay hastanede yattı. Götürmediğimiz doktor, baktırmadığımız hoca kalmadı. Ama çare bulamadık. Sürekli sakinleştirici ilaç kullanıyor" dedi.

KARDEŞİNE UYKU İLACI VERDİ

İlk eşinden 2, ikinci evliliğinden de 3 çocuk sahibi olan Kürci S., karısı Mecburiyet S.'nin da ilk kocasından bir oğlu olduğunu belirttti. Yardımsever bir işadamının yaptırdığı gecekonduda oturan ve geçimini kağıt toplayarak sağlayan Kürci S., olay günü R.S.'nin 10 aylık üvey kardeşi M.S.'ye uyku ilacı içirdiğini ileri sürdü. Gece kusmaya başlayan çocuğu hastaneye götürdüğünü vurgulayan Kürci S., "Sürekli kullandığı uyku ilacından iki tanesini, bize fark ettirmeden kardeşine içirmiş. Kardeşi fenalaştı, ben de hastaneye götürdüm. Hastanedeyken annesiyle tartışmış. Bağırarak dışarı çıkmış. Polisler bulup, hastaneye götürmüşler, sonra da bana telefonla ulaştılar. Bütün bildiğim bu" diye konuştu.



FK(OA/AK)